Mino Raiola postavio uslove za transfer Paula Pogbe: Je li iko spreman platiti ovaj novac?
Francuski veznjak je 2016. godine prešao iz Juventusa u Manchester United. Crveni đavoli su ga tada platili rekordnih 105 miliona eura (Foto: EPA)

Real i Juve su zainteresovani, ali...

Mino Raiola postavio uslove za transfer Paula Pogbe: Je li iko spreman platiti ovaj novac?

Midhat Šljivak

Real Madrid želi dovesti Paula Pogbu u ljetnom prelaznom roku.

Veznjak Manchester Uniteda navodno je spreman da nakon tri godine ponovo napusti Old Trafford. Velika je želja Kraljeva, ali sve diktira njegov menadžer Mino Raiola.

Tako je pred Real, ali i Juventus, koji bi rado francuskog veznjaka vratio u svoje redove, postavio uslove koji su zaista veliki.

Pored činjenice da bi za transfer morali izdvojiti više od 100 miliona eura, Raiola za svog klijenta traži platu od 16.2 miliona eura po sezoni.

Italijanski Tuttosport, koji je blizak Juventusu i koji je donio ovu informaciju, tvrdi da Juventus nije u mogućnosti da Pogbi ponudi platu kakvu želi.

Razlog tome je ogromna plata koju ima Cristiano Ronaldo. Portugalcu se isplaćuje 30 miliona eura po sezoni, pa je tako povratak Pogbe u Juventus neizvodiv.

Prema svem u sudeći u igri je ostao samo Real Madrid. Čeka se odgovor Kraljeva na ove zahtjeve, a ako Francuz završi na Santiago Bernabeu, tamo bismo od naredne sezone mogli gledati sve same zvijezde.

Pored Pogbe Kraljevi su u potjeri za Edenom Hazardom, Kylianom Mbappeom i Maurom Icardijem i madridski tim bi od naredne sezone mogao ponovo biti krcat zvijezdama.

Pogba se trenutno nalazi sa reprezentacijom Francuske, a u svojim posljednjim izjavama je možda dao nagovijestiti da se njegov interes za transfer u Real ponovo pojavio od povratka Zinedinea Zidanea na klupu Kraljeva.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Kao što sam uvijek govorio, Real Madrid je san za svakoga. To je jedan od najvećih klubova na svijetu... Tu je i trener Zidane i to je sam za svakoga ko voli fudbal", izjavio je Pogba, pa dodao:

"Za sada sam u Manchester Unitedu... Ne znamo šta nosi budućnost. U Manchesteru sam i sretan sam".

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Edin Merlin
Hahahahahahahahahaahahahahahahahahaahahaha 16 miliona platu AHAHAHAHAHAHAAHAHAHAHAHAHAHAAHAHAHHHAH
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti