Van Gaal joj je jasno poručio: "Dođi u moju hotelsku sobu da se ševimo"

Na treningu Nizozemske

Van Gaal joj je jasno poručio: "Dođi u moju hotelsku sobu da se ševimo"

Edmir Škorić

Nizozemski selektor Louis van Gaal drsko se našalio sa svojom suprugom na jednom od treninga njegove reprezentacije u Kataru.

Van Gaal, bivši menadžer Manchester Uniteda, vodio je Nizozemce 2014. godine na Mundijalu, a vodi ih i osam godina kasnije u Kataru.

Njegova ekipa je sjajno otvorila turnir, pošto je u ponedjeljak u prvoj utakmici pobijedila reprezentaciju Senegala sa 2:0, a golove su postigli Cody Gakpo u 84. i Davy Klaassen u 99. minuti.

Nizozemci su prvi u grupi A sa tri boda, koliko ima i Ekvador, a upravo će se te dvije reprezentacije sastati u drugom kolu za tri dana, dok će Van Gaalova selekcija u posljednjem kolu grupne faze odmjeriti snage sa domaćinom Katarom.

Van Gaal je poznat kao karizmatičan trener, često svojim postupcima izaziva pažnju medija i javnosti, a tako je bilo i na jednom od treninga u Kataru.

Njega je na treningu posjetila supruga, kojoj je potom kroz smijeh rekao da joj je dopušteno da dođe i posjeti timski hotel, kako bi mogla doći u njegovu sobu i "ševiti se" s njim.

Oglasi

Ovogodišnje Svjetsko prvenstvo nije bilo dio plana Louisa van Gaala. Bio je umirovljen kada ga je nizozemski nogometni savez prošle godine zamolio da po treći put bude trener nacionalne momčadi. Bio je to nekoliko dana prije nego će navršiti 70 godina, a također se liječio od agresivnog raka prostate. Ipak je prihvatio posao.

"Jer, jednostavno, niko drugi nije bio dostupan u to vrijeme", rekao je Van Gaal.

Tako je počeo posljednji zadatak za jednog od najuspješnijih nogometnih trenera, čovjeka koji je vodio i osvajao trofeje s Ajaxom, Barcelonom, Bayern Münchenom i Manchester Unitedom i koji je sada produžio svoju trenersku karijeru nakon 30 godina odazivajući se pozivu svoje zemlje za Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Van Gaal je možda u početku stupio više iz osjećaja dužnosti nego iz goruće osobne ambicije da se vrati u igru. Još uvijek je otvorena još jedna šansa za osvajanje velikog trofeja za Nizozemsku, koja je izgubila tri finala Svjetskog prvenstva i ispala u polufinalu 2014. u sudačkoj nadoknadi kada je Van Gaal posljednji put bio selektor.

Jučerašnja pobjeda nad Senegalom bila je 38. pobjeda Van Gaala na klupi nizozemske reprezentacije i to je najviše što je uspio da ostvari pobjeda jedan selektor Nizozemske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi