Deceniju strasti i ljubavi Van Gaal je "ugasio" u jednoj minuti: Okosnica reprezentacije neće na SP

Zbog jednog 'ne'

Deceniju strasti i ljubavi Van Gaal je "ugasio" u jednoj minuti: Okosnica reprezentacije neće na SP

Edmir Škorić

Nizozemski selektor Louis van Gaal rekao je Timu Krulu (34) da nema reprezentativnu budućnost nakon što je odbio da učestvuje u posebno planiranom treningu za golmane.

Krul je bio jedan od glavnih oslonaca nizozemske reprezentacije otkako je 2011. godine debitovao protiv Brazila, ali sada je izvjesno da neće biti dio tima na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Sve te godine marljivog rada pale su u vodu...

Selektor Louis van Gaal razočaran je ponašanjem iskusnog golmana, koji je odbio njegov poziv da dođe i da pomogne ostalim golmanima u posebno planiranom treningu za branjenje penala, u čemu je Krul stručnjak.

Nizozemci su sinoć igrali protiv Poljske i dobili s 2:0 u gostima, potom će igrati derbi grupe s Belgijom, a Krula nije bilo među 25 pozvanih.

Međutim, bivši čuvar mreže Newcastle Uniteda zamoljen je da se pojavi u kampu KNVB-a radi dodatnog treninga - konkretno koji uključuje penale - zajedno sa svojim kolegama golmanima. 

Oglasi

Odbio je poziv jer je očito nezadovoljan što trenutno nije na spisku za septembarske mečeve i sada Van Gaal tvrdi da Krul više nikada neće igrati za svoju zemlju.

"Krul me nazvao da mi kaže da neće doći. Mislim da je to šteta jer znam da on brani najviše penala što se tiče statistike. Htio sam da pomogne ostalim golmanima. Za njega sada nema budućnosti u Nizozemskoj jer nije želio da dođe", rekao je Van Gaal pa je dodao:

"To je isključivo posljedica njegove odluke".

Krul je imao važnu ulogu u reprezentaciji, a 2014. godine je odbranio dva penala Kostarikancima i tako Nizozemce odveo u polufinale SP-a.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

On je sakupio 222 nastupa u Premier ligi, te je na 51 utakmici sačuvao mrežu. Ove sezone je upisao 10 utakmica za Norwich koji je ispao u Championship.

Van Gaal na golu ima Marka Flekkena iz Freiburga, Jaspera Cillessena iz Nijmegena, Andriesa Nopperta iz Heerenveena i Ajaxovog Remka Pasveera. Upravo je Pasveer branio protiv Poljske gdje je sačuvao mrežu protiv Roberta Lewandowskog i ostatka poljskih zvijezda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti