Lovren je prodan, poznati detalji transfera
Foto: EPA

Hrvat napušta redove Liverpoola

Lovren je prodan, poznati detalji transfera

Transfer Dejana Lovrena je, sudeći prema pisanju inostranih medija, završena stvar.

Hrvatski reprezentativac će nakon šest godina provedenih u Liverpoolu napustiti Anfield i vrlo vjerovatno osnažiti redove Zenita iz St. Petersburga.

O ovom transferu se špekulisalo danima, a da je sve završeno na relaciji "Liverpool - Zenit" potvrdio je i glavni urednik RMC Sporta mohamed Bouhafsi koji je poznat po tačnim informacijama iz svijeta transfera.

Prema onome što je objavio na svom Twitter kanalu, za ovaj transfer Zenit će Liverpoolu isplatiti 8,5 miliona eura, dok će Lovren potpisati trogodišnji ugovor bez opcije automatskog produženja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Lovrenom transfer bio je i za očekivano, pogotovo nakon što je ove sezone nastupio u samo deset prvenstvenih utakmica, a za njegove usluge se uz Zenit još interesovala Roma.

Zenit je, napomenimo, odbranio naslov prvaka Rusije s uvjerljivih 15 bodova predsnoti ispred drugoplasiranog Lokomotiva.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi