Dejan Lovren napokon pronašao novi klub, Redsima 10 miliona funti

Napušta Liverpool

Dejan Lovren napokon pronašao novi klub, Redsima 10 miliona funti

E. Škorić

Unatoč tome što je Jurgen Klopp često govorio da cijeni hrvatskog štopera i da ga želi zadržati, čini se da će on karijeru ipak nastaviti u drugom klubu.

Ruski prvak Zenit navodno je osigurao dolazak Lovrena, koji će činiti stoperski tandem sa Srbinom Branislavom Ivanovićem, a Redsima će na ime obeštećenja za hrvatskog reprezentativca pripasti 10 miliona funti.

Prema engleskom "Timesu", Zenit i Liverpool praktički su pred sporazumom za Lovrena, koji bi trebao pojačati ruskog prvaka i s kojim će igrati i Ligu prvaka u novoj sezoni.

Pregovori između Liverpoola, Zenita i Lovrena trajali su dvije sedmice i napokon je pronađeno rješenje za realizaciju transfera.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Lovren je posljednje dvije godine igrao dosta slabo za Liverpool, a u dresu Zenita dobit će priliku da se nametne selektoru Zlatku Daliću i da ponovo bude neizostavan član Vatrenih.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi