Rođen je u BiH, ali je fašističkim skandiranjem razačarao mnoge koji su za njega navijali tokom SP

Novi skandal u režiji Dejana Lovrena

Rođen je u BiH, ali je fašističkim skandiranjem razačarao mnoge koji su za njega navijali tokom SP

E. Oštraković

Reprezentacija Hrvatske osvojila je treće mjesto na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu, a sinoć je upriličen doček nogometašima i to na Trgu Bana Jelačića, u centru Zagreba.

Priređena je u Zagrebu prava fešta, a navijači su došli u velikom broju kako bi pozdravili nogometaše koji su ostvarili veliki rezultat.

Na desetine hiljada navijača su uz pjesme i baklje slavili još jednu svjetsku bronzu zajedno sa fudbalerima svoje reprezentacije.

Mnogi od nogometaša su se obratili navijačima, a dugo se pjevalo i slavilo, te je priređena prava fešta.

Najveće ovacije dobio je Luka Modrić koji je u Kataru igrao svoj posljednji Mundijal, a još uvijek nije poznato da li će nastupiti na EURO 2024. godine.

Neki od nogometaša Hrvatske reprezentacije slavlje su nastavili u raznim kafićima u Zagrebu sa svojim prijateljima i porodicama.

Oglasi

Dejan Lovren je tako slavlje nastavio u kafiću Epic Brozo čiji je vlasnik naravno Marcelo Brozović u Velikoj Gorici.

Dugo u noć su se pjevale pjesme, skakalo se, a čak su se skidale i majice, ali svi su pali u trans na neke pjesme Thompsona.

Tako su Lovren i Marcelo potpuno izgubili kompas te su počeli sa fašističkim skandiranjem "Za dom, spremni".

„Za dom spremni“, skraćeno „ZDS“, pozdrav je koji je nastao u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj za vrijeme Drugog svjetskog rata. Njime su se služili pretežito pripadnici ustaškog pokreta, a bio je ustaški ekvivalent nacističkom pozdravu "Sieg Heil". 

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Taj pozdrav bio je jedan od simbola ustaškog režima te je kao takav upotrebljavan na svim službenim dokumentima NDH, a aktueliziran je među ekstremnim nacionalistima od devedesetih godina prošlog vijeka.

Pozdravom ‘Za dom spremni!’ završavale su brojne ustaške naredbe i drugi dokumenti NDH koji su se odnosili na provođenje fašističkih rasnih zakona i slanje nedužnih ljudi u smrt u koncentracijskim logorima, te su učešćem u ovom incidentu Lovren i Borozović itekako narušili svijetli trenutak hrvatskog sporta i razočarali mnoge ljubitelje fudbala u regionu koji su na SP podržavali Hrvatsku u dugu dobrosusjedskih odnosa.

Top Komentari

zilan66
I onda se jave ovi dezurni tipa plemic i brane ga i ko mi hocemo islamsku drzavu.ja je ne zelim ,ali ovako lovrenovo ponasanje i jos nekih tjeraju ljude da postanu ekstremni .ovi mlađi ocito skolovani kod kuce pljuju samo po komunizmu a istima nije receno sta se radilo po ovim sloganom sto se lovren dici.nisam jos cuo sportasa koji je roðen u hrvatskoj da ovako kliće vec samo ovi sa prostora bih i australije.pravi sportasi nise domoljublje u sebi ali ne ekstremizam.
14 3
denimen9
Klasična domaća izdajica, zvana *****a.
9 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti