Lovren: Nakon zadnjeg kola lige bio sam razočaran
Foto: EPA

Štoper Liverpoola optimista pred finale Lige prvaka

Lovren: Nakon zadnjeg kola lige bio sam razočaran

S. Bošković

Dejan Lovren, fudbaler Liverpoola, smatra da će borba za velike trofeje biti sastavni dio bliže budućnosti Liverpoola.

Redsi su imali fantastičnu sezonu u Premier ligi, gdje su završili drugi s osvojenih 97 bodova, samo bodom manje od osvajača lige, Manchester Cityja.

Liverpool će šansu da ispare gorak okus u ustima imati 01. juna kada u Madridu igra drugo uzastopno finale Lige prvaka protiv Tottenhama.

Štoper ovog tima Dejan Lovren smatra da je ovo tek početak velikih rezultata ekipe.

"Kada pogledate unazad tri godine vidite da je svaka sezona bila bolja od prethodne. Od dolaska Kloppa postajali smo bolji i bolji. Prošle sezone smo bili veoma dobri, imali smo dosta povreda, ali smo došli do finala Lige prvaka", rekao je hrvatski reprezentativac za službenu stranicu Liverpoola, te dodao:

"Ove godine, s novim igračima, došli smo do drugog mjesta i 97 bodova. To je nevjerovatno, a ponovno smo i u finalu Lige prvaka i kandidati smo da i naredne godine uradimo nešto sjajno. S ovim timom možemo samo napredovati".

"Još smo veoma mladi i svaki dan učimo nešto novo. Moramo sačuvati ovaj tim na jednom mjestu, a svi novi igrači koji dođu su dobrodošli. Ali već sada je kvaliteta veoma visoka", riječi su Lovrena, koji se ovih dana nalazi na odmor u Bosni i Hercegovini, u kojoj je i rođen.

Lovren se također osvrnuo i na izostanak dolaska trofeja Premier lige na Anfield, te je priznao da je nakon posljednjeg kola bio frustriran.

Ipak, ističe da su se u svlačionici svi veoma brzo okrenuli predstojećem finalu Lige prvaka.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Lagao bih ako ne bih priznao da sam bio razočaran. Pobijedili smo zadnji meč na Anfieldu, a nakon meča smo se svi u svlačionici osjećali čudno. Imali smo ogroman broj osvojenih poena, ispisali historiji kluba s rekordnim brojem bodva, no kad pogledate unazad morate biti zadovoljni".

"Dali smo sve od sebe, bila je to brilijantna sezona, pogotovo na Anfieldu. Navijači su uživali, pogotovo u meču s Barcelonom. No, na kraju imamo još jedno finale i siguran sam da ćemo se vratiti s velikim osmjehom iz Madrida", zaključio je Lovren.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi