Nijemci pitali Lovru Majera da li misli da je zvijezda, njegov iskreni odgovor ih je ostavio u čudu
Foto: Josip Moler/Cropix

Hrvat nastupa za Wolfsburg

Nijemci pitali Lovru Majera da li misli da je zvijezda, njegov iskreni odgovor ih je ostavio u čudu

Admin Čaušević

Lovro Majer je ljetos stigao u Wolfsburg, a nakon skromnog prvog dijela sezone u Njemačkoj od hrvatskog veznjaka velike stvari očekuju predstojećeg proljeća. Upravo iz tog razloga je dao intervju za Kicker uz nekoliko interesantnih odgovora.  

Majer je jedno od najskupljih pojačanja u historiji, u Hrvatskoj je jako popularan kao i svaki fudbaler zbog čega je Nijemce pitalo da li se osjeća kao zvijezda.

Nakon što su mu naveli da je drugi najpraćeniji fudbaler Vukova na Instagramu, odmah iza Joakima Mahelea, pitali su ga da li se smatra zvijezdom.

"Ne, iskreno ne", kratko je kazao Majer i na taj način u čudu ostavio njemačkog novinara koji je zatim postavio pitanje: "Baš nikada?"

"Sigurno je bilo faza, recimo nakon Svjetskog prvenstva u Kataru, kada smo osvojili treće mjesto i dočekali su nas navijači u Zagrebu, kada je možda nastao taj osjećaj."

Oglasi

"Inače, stvarno ne. Samo zato što znam dobro igrati fudbal ne čini me većim ili važnijim od bilo koga drugog."

Majer je govorio i o susretu s Novakom Đokovićem od prije nekoliko sedmica kazavši da misli da ga srpski teniser nije prepoznao.

"Ne znam, ali mislim da me nije poznao. Bili smo na plaži, sigurno je vidio da sam i ja sporista. Tada sam mu rekao šta radim."

"Ne mogu reći da sam zadovoljan prvom polusezonom. Bilo je utakmica u kojima sam mogao pokazati što mogu. Ali primjećujem da se popravljam".

S dva gola i tri asistencije Majer ima drugi najbolji učinak u timu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"To nije sjajno, ali nije ni posve loše. Ali znam da su lako mogla biti još tri gola", dodao je Hrvat.

Vukovi su Majera platili 25 miliona eura i treće je najskuplje pojačanje u historiji kluba iza Juliana Draxlera i Andreea Schurlea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi