Magija Lovre Majera zadivila Njemačku: U pet sekundi pokazao kakav je majstor!

Sjajan gol hrvatskog reprezentativca

Magija Lovre Majera zadivila Njemačku: U pet sekundi pokazao kakav je majstor!

E. Čaušević

Wolfsburg je danas u gostima pobijedio Darmstadt sa 1:0 u okviru 15. kola njemačke Bundeslige, a junak gostiju bio je hrvatski reprezentativac Lovro Majer.

Utakmica između Darmstadta i Wolfsburga našla se u centru pažnje javnosti zbog situacije iz prvog poluvremena kada su gosti ostali s igračem manje.

Igrala se 27. minuta kada je Maxence Lacroix faulirao jednog igrača domaćeg tima, a sudija mu je bez mnogo razmišljanja pokazao direktan crveni karton što je izazvalo žestoko negodovanje gostiju.

Međutim, i pored činjenice da je Wolfsburg igrao više od sat vremena s igračem manje na kraju su gosti uspjeli da dođu do pobjede.

Junak Wolfsburga bio je hrvatski reprezentativac Lovro Majer koji je uspio da zabije jedini pogodak na meču i donese velika tri boda Vukovima.

Oglasi

Odlučujući trenutak utakmice desio se u 63. minuti kada je jedan odbijanac došao do Majera, a hrvatski veznjak je loptu sjajno smirio lijevom nogom, a onda ju desnom poslao u mrežu domaćih za slavlje igrača i navijača Wolfsburga.

Sjajan gol Majera možete POGLEDATI OVDJE.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Za izabranike Nike Kovača ovo je bila važna pobjeda kojom su završili seriju od dva uzastopna poraza.

Wolfsburg je s ova tri boda stigao na deveto mjesto sa 19 bodova, dok je Darmstadt ostao na posljednjoj poziciji i ima svega devet bodova iz 15 odigranih utakmica.

Top Komentari

user1676286668
Sve majstori...jednom u životu u 5 sekundi i to mu je sva majstorima za čitavu karijeru
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi