U noći kad je briljirao za Hrvatsku, Real predstavio Lovru Majera, ali istina je potpuno drugačija!
Foto: Croprix

Nevjerovatna sličnost

U noći kad je briljirao za Hrvatsku, Real predstavio Lovru Majera, ali istina je potpuno drugačija!

Admin Čaušević

Lovro Majer je jedan od junaka reprezentacije Hrvatske u pohodu na novi plasman na Evropsko prvenstvo pošto je zabio vrijedan gol u pobjedi Vatrenih nad Latvijom sa 0:2. Fudbaleru Wolfsburga je to bio peti gol u dresu nacionalnog tima. 

U vrijeme reprezentativne pauze Real Madrid je odlučio da iznenadi svoje fanove tako što je na šaljiv način "predstavio" nekoliko pojačanja, među njima je i imaginarni fudbaler koji nevjerovatno podsjeća na Majera.

Naime, administratori društvenih mreža Reala su kombinovali izgled i frizure pojedinih igrača te su jednom kombinacijom dobili Majerovu kopiju.

Tako su mješavinom izgleda Fede Valverdea i frizurom Luke Modrića kreirali igrača kojem su dali ime Valverdrić.

Zaista izgleda nevjerovatno koliko imaginarni fudbaler pod imenom Valverdrić liči na Majera te se bez sumnji može reći da je njegova fizička kopija.

Oglasi

Inače, osim gola bivši veznjak Dinama je upisao asistenciju te je bio najbolji pojedinac u vrijednoj pobjedi Hrvatske s kojom su otvorena vrata Evropskog prvenstva.

"Odigrali smo dobru utakmicu, ali smo u drugom poluvremenu mogli mnogo bolje. Malo više tačnih pasova, stvoriti malo više šansi, ali isto tako nije bilo ni potrebe. U super smo situaciji da to završimo pobjedom na Maksimiru", kazao je 25-godišnjak nakon utakmice.

Hrvatska u posljednjem kolu na svom terenu dočekuje Armeniju te će s pobjedom bez obzira na ostale rezultate izboriti direktan plasman u Njemačku.

Od dosadašnjih 26 utakmica u dresu Vatrenih Majeru je ovo možda bio i najbolji nastup te se od njega očekuje da u smjeni generacija preuzme ključeve veznog reda.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Ovo mi puno znači pogotovo kada ekipa pobijedi i osvoji tri boda", dodao je odlični veznjak kojem će sigurno sada porasti i samopouzdanje.

Majer je prošlog ljeta iz Rennesa otišao u Wolfsburg za čak 25 miliona eura, a ukoliko nastavi da se razvija ko zna možda i jednog dana završi u Realu baš kao i Modrić koji je sa Kraljeve potpisao kada je imao 27 godina te je u međuvremenu postao legenda Los Blancosa.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi