Löw jasno poručio: Manuel Neuer ostaje na golu!
Selektor Njemačke se odlučio napraviti određene rezove u reprezentaciji. Već je otpisao trojicu, a mnogi su tražili da se riješi i Neuera sa mjesta prvog golmana (Foto: EPA)

Njemački selektor "ne da" golmana Bayerna

Löw jasno poručio: Manuel Neuer ostaje na golu!

M. Šljivak

Reprezentacija Njemačke sutra protiv Holandije igra prvu utakmicu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Selektor Elfa Joachim Löw pred start kvalifikacija je otpisao nekoliko prvotimaca (Muller, Boateng, Hummels), ali je odlučio pozvati Manuela Neuera, iako su mnogi skeptični zbog forme u kojoj se nalazi golman Bayerna.

Međutim, Löw čvrsto vjeruje u njega. Prije nekoliko dana je poručio da je Neuer još uvijek broj jedan, iako mu je konkurencija sjajni Marc-Andre ter Stegen.

"Manuel Neuer i Toni Kroos će igrati od prve minute protiv Holandije", kratko je rekao njemački selektor, a onda je pohvalio veznjaka Reala, koji ove sezone igra u nešto lošijoj formi.

"Konstantno dobro igra već godinama. Impresionirao me na treninga i možda mu promjena trenera u Real Madridu bude godila", istakao je Löw.

Holandija je pobjedom od 4:0 nad Bjelorusijom otvorila kvalifikacije. Zna selektor Elfa da će protiv njih biti itekako motivisani.

"Imaju odličnu hemiju u ekipi i znam da će biti veoma motivisati. Ipak, i mi imamo sredstva za borbu i za odigravanje dobre utakmice. To ćemo sasvim sigurno iskoristiti", istakao je Löw.

"Jedinica" posvađala Neuera i Ter Stegena

Manuel Neuer i Marc-Ande ter Stegen nisu u dobrim odnosima.

Dvojica golmana njemačke reprezentacije bore se za "jedinicu", a za sada prednost ima iskusniji čuvar mreže Bayerna Manuel Neuer.

Ter Stegen jasno cilja poziciju prvog golmana, a to se Neueru nimalo ne sviđa. Dokaz tome je činjenica da se sinoć uopšte nisu pozdravili, pa čak ni pogledali prilikom zamjene na poluvremenu.

Neuer je samo prošao pored svih, a samo je treneru golmana Andreasu Kopkeu kratko mahnuo.

"Manuel Neuer je još uvijek broj jedan, ali mora se potruditi da zadrži tu poziciju, kao i svi drugi", rekao je nedavno njemački selektor Joachim Löw.

"Mislim da je zaslužio šansu da nastupi u velikoj utakmici kao starter bez obzira da li je Neuer dostupan",

Dosta njemačke javnosti je na strani Ter Stegena i smatraju da bi on trebao biti prvi golman. Među njima je i legendarni Löthar Mathaus.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Nakon povrede Neuer nije u formi i nema tu sigurnost kao ranije. Mislim da je zaslužio šansu kao starter bez obzira što je Neuer tu", istakao je on.

Kakve će odluke Löw donijeti u narednom periodu ostaje nam da vidimo, ali je jasno vidljivo kako golman Bayerna više nije onaj stari.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije