Low potpuno pretumbao ekipu: Pet promjena selektora Njemačke!
Nakon što se u prethodnom kolu spasila ispadanja, selekcija Njemačke danas igra protiv Južne Koreje za plasman u osminu finala.

Pred odlučujući susret

Low potpuno pretumbao ekipu: Pet promjena selektora Njemačke!

Selektor reprezentacije Njemačke Joachim Low napravio je čak pet promjena pred današnji susret protiv Južne Koreje u 3. kolu grupe F Svjetskog prvenstva. 

Njemačka se spasila ispadanja u posljednjim sekundama susreta protiv Švedske u prošlom kolu iako je igrala sa igračem manje posljednjih pola sata, a danas ima priliku protiv Južne Koreje da se plasira u osminu finala iako je mnogo kalkulacija u igri.

Selektor Low očito nije bio prezadovoljan partijom svojih fudbalera protiv Švedske, pa je odlučio da napravi čak četiri promjene. Ono što je morao mijenjati je barem jedan centralni defanzivac jer je Jerome Boateng dobio crveni karton protiv Švedske, pa je umjesto njega u sastavu Sule. Uz njega, odlučio je da promijeni i drugog štopera, pa je na terenu od prve minute umjesto Rudigera Hummels.

Nadalje, umjesto Sebastiana Rudyja mjesto u startoj postavi na poziciji zadnjg veznog zauzeo je Sami Khedira, a ispred njega će umjesto Draxlera i Mullera igrati Ozil i Goretzka.

Sastavk Njemačke: Neuer, Kimmich, Hector, Hummels, Sule, Kroos, Khedira, Ozil, Goretzka, Reus, Werner.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Sastav Južne Koreje: Cho, Hong, Lee, Kim, Yun, Moon, Jang, Jung, Lee, Koo, Son.

Podsjetimo, meč odluke počinje u 16.00 sati, a u istom terminu će početi i susret Švedska-Meksiko. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi