Lozano srušio Njemačku, a niko se tom golu nije obradovao kao Raiola

Dobro će da zaradi

Lozano srušio Njemačku, a niko se tom golu nije obradovao kao Raiola

Edmir Škorić

Prvi dani Mundijala donijeli su nekoliko iznenađenja, a možda i najveće su priredili reprezentativi Meksika, koji su s 1:0 jučer pobijedili selekciju Njemačke.

Aktuelni svjetski prvaci razočarali su u prvom kolu, a šokirao ih je Hirving Lozano. Nogometaš je to PSV-a koji je plakao i poručio da nikada nije postigao značajniji gol. I nije.

"Dodirnuo ga je čarobni štapić", kaže Enrique Meza, trener koji mu je dao šansu da debituje u Pachuci sa 18 godina.

Lozano je prošlog ljeta stigao u PSV, što se ispostavilo idealnim za njegov razvoj, a u kolijevci holandskog slavnog tima ponikli su Ronaldo, Romario, Robben...

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Lozano je odličnim golom protiv AZ Alkmaara u debiju za PSV pokazao sav potencijal. Brz je, eksplozivan i ima odličan osjećaj za prostor. Bio je u prvoj sezoni u Eindhovenu prvi strijelac sa 17 golova, a za njegove usluge brine se slavni agent Mino Raiola.

U PSV-u se nadaju da će ga zadržati barem jednu sezonu, ali to će biti skoro nemoguće nakon gola Njemačkoj i odlične minule sezone. Uz to, Raiola je tu, taj zna da proda, a ima sigurno i kupce (uglavnom nekoliko slavnih timova).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi