PSG se pojačava na deficitarnoj poziciji - Cijena je 20 miliona eura
PSG plaća 20 miliona eura za 20-godišnjeg stopera.

Brazilac dolazi u Pariz

PSG se pojačava na deficitarnoj poziciji - Cijena je 20 miliona eura

E. Ganibegović

PSG u nastavku sezone očekuju mnogi izazovi. Prvak Francuske odlučio je da se pojača u zimskom prijelaznom roku, a primarni cilj je stoperska pozicija. 

Stoperska pozicija definitivno je gorući problem u ekipi PSG-a u ovom momentu, s obzirom na to da su povrijeđeni važni igrači koji je pokrivaju.

Presnel Kimpembe i Nuno Mendes, a kapiten reprezentacije Slovačke, Milan Škriniar, skoro je jedini na kojeg se u potpunosti Luis Enrique može osloniti.

Stoga su u redovima prvaka Francuske odlučili da se pojačaju na zimu na ovoj pozciji, a izbor je pao na Lucasa Beralda.

Radi se o 20-godišnjem stoperu koji nosi dres brazilskog Sao Paula, a za njegove usluge će PSG platiti 20 miliona eura.

Oglasi

Ukupno je ove sezone upisao 48 nastupa za Sao Paulo u svim takmičenjima, te je postigao jedan pogodak i to u brazilskoj Seriji A.

Treba dodati da je on dijete Piracicabe iz koje je u januaru 2020. godine stigao u Sao Paulo.

Kada je riječ o PSG-u, neće samo odbrana titule prvaka Francuske biti prioritet za ovaj klub u nastavku sezone.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Još uvijek u Parizu nije dosanjan san o osvajanju Lige prvaka i to će svakako biti jedan od ciljeva, a prva naredna prepreka u osmini finala je Real Sociedad.

Također, PSG očekuju i nastupi u domaćim kup takmičenjima, pa je širina kadra za zgusnut raspored od krucijalne važnosti. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti