Zvijezda Bayerna već je u Parizu, sutra će pasti veliki potpis

Sve je dogovoreno

Zvijezda Bayerna već je u Parizu, sutra će pasti veliki potpis

Edmir Škorić

Zvijezda Bayerna Lucas Hernandez (27) napustit će Bundesligu i karijeru nastaviti u Francuskoj.

Već izvjesno vrijeme se PSG bori za potpis Francuza, a sada je već jasno da će veoma brzo postati novi član Parižana.

Prema informacijama njemačkog Bilda, transfer bi se trebao finalizirati u petak. Uz dopuštenje Bayerna, Hernandez je odletio u Pariz sa godišnjeg odmora, kako bi obavio ljekarske preglede i potpisao ugovor.

Stoper je 2019. godine došao iz Atletico Madrida za rekordnih 80 miliona eura, a četiri godine kasnije vraća se u svoju domovinu. Bild tvrdi da je dogovorena cijena oko 45 miliona eura, plus tri do pet miliona eura koje će Bavarci dobiti na konto bonusa.

Uz Roberta Lewandowskog (2022., za 45 miliona plus bonuse Barceloni), Hernandez bi bio najskuplji odlazak u historiji Bayerna. Hernandez i PSG navodno su dogovorili ugovor na neko vrijeme. Proteklih dana vrlo su se konkretizirali i pregovori šefa Bayerna Jan-Christiana Dreesena (55) i predsjednika PSG-a Nassera Al-Khelaifija (49).

Oglasi

Lucas Hernandez je imao dosta problema s povredama otkako ej došao u Bayern, te je propustio čak 65 utakmica, a do sada je sakupio 107 nastupa. U četiri godine je osvojio četiri naslova Bundeslige, a posljednji put je u prvenstvu igrao još u novembru prošle godine protiv Schalkea.

Nedugo nakon toga teško se povrijedio na Svjetskom prvenstvu 2022. u Kataru, pošto su mu stradali ligamenti u prvom kolu grupne faze protiv Australije, zbog čega je propustio ostatak sezone.

Njegov nasljednik u Bayernu je Južnokoreanac Min-Jae Kim, 26-godišnji stoper Napolija, koji će biti doveden za 50 miliona eura.

Godinu dana je Kim mlađi od Hernandeza, no djeluje da je trenutno u mnogo boljoj fizičkoj spremi i formi od Francuza, ali ostaje da se vidi kako će se naviknuti na sistem Thomasa Tuchela i hoće li biti pravo pojačanje za odbranu Bavaraca.

Uostalom, vidjet ćemo i kako će Hernandez djelovati u PSG-u naredne sezone. 

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Bivši svjetski prvak je prije Bayerna igrao u Atletico Madridu i sa 80 miliona eura obeštećenja i dalje je rekordan transfer Bavaraca.

Očekivalo se da će ga nadmašiti Declan Rice ili Harry Kane, ali za sada su obojica nemoguća misija. Rice je odabrao Arsenal, dok Tottenham ne želi da pusti kapitena engleske reprezentacije. Za obojicu je Bayern bio spreman da plati oko 100 miliona eura.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

sloboda2
A Kim Min Jae na putu za minhen, bravo Bayern, staklenko konacno otisao
0 0
Konačno nešto dobro i u Bayernu , riješili su se staklenka . A u Parizu neće odigrati 10 utakmia , kupuju staklena koljena ...bravo Bayern
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije