Zvijezda Bayerna mora na služenje zatvorske kazne
Foto - EPA

Sud u Madridu pozvao Lucasa Hernandeza

Zvijezda Bayerna mora na služenje zatvorske kazne

M. Šljivak

Zvijezda minhenskog Bayerna i reprezentativac Francuske, Lucas Hernandez (25), morat će se pojaviti 19. oktobra na sudu u Madridu kako bi odabrao zatvor u kojem će služiti jednogodišnju kaznu na koju je osuđen.

Kako navodi španski list AS, Sud u Madridu naredio je zatvaranje 25-godišnjeg fudbalera i to zbog kršenja zabrane prilaska.

Lucas i njegova supruga Amelia imali su žestoku raspravu na ulici u februaru 2017. godine, a sud je zbog toga oboje osudio na 31 dan društveno korisnog rada, te ih je kaznio zabranom prilaska na šest mjeseci.

Međutim, ovaj par nije ni pomišljao da bude razdvojen. Tek su se vjenčali i otišli su na medeni mjesec u Miami.

Na povratku sa medenog mjeseca Lucas je priveden na aerodromu u Madridu i završio kratko iza rešetaka, dok Amelia nije uhapšena.

Oglasi

Tužioci su potom tražili jednogodišnju zatvorsku kaznu za francuskog fudbalera. Sud je to prihvatio i sjajni fudbaler je osuđen.

Advokati su pokušali kaznu pretvoriti u društveno korisni rad. Njihova žalba nije usvojena i kazna je ostala na snazi.

Francuski fudbaler tako će morati da se pojavi 19. oktobra pred sudom u Madridu i da odabere zatvor u kojem će služiti kaznu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Nikakva odgoda više nije moguća, ali je moguće da će Sud razmotriti zahtjev nakon što se Lucas pojavi na služenju kazne i da nakon nekoliko dana bude slobodan.

Lucas Hernandez je prije dolaska u Bayern kompletnu karijeru proveo u madridskom Atleticu i jedan je od najboljih defanzivaca svijeta u ovom trenutku.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zubandan
znaci njega uhapse a nju ne,za istu krivicu. Koja pravda. To je ta EU i njihovo socijalno pre$eravanje.
10 0
Sanska_Prangija
Sve ispod dvije godine ne ides h zatvor u spaniji
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti