Schweinsteigeru je transfer upropastio Alexander Hleb: "Moji koferi bili su spremni..."

Trebao da ide u Inter

Schweinsteigeru je transfer upropastio Alexander Hleb: "Moji koferi bili su spremni..."

E. Škorić

Bivši njemački reprezentativac Bastian Schweinsteiger je 2008. godine bio na pragu da napusti Bayern, ali je u posljednji čas ipak propao transfer.

Umirovljeni njemački veznjak Bastian Schweinsteiger, koji nakon završetka karijere živi u SAD-u, otkrio je u intervjuu za ARD da je njegova karijera mogla ispasti potpuno drugačije.

Naime, on je 2008. godine, kada je već igrao za Bayern, imao je mogućnost prelaska u milanski Inter, ali na kraju je sve propalo.

"Moji su koferi već bili spakirani za put u Milano. Jurgen Klinsmann bio je trener, a Bayern je želio drugog igrača", rekao je Schweinsteiger.

Taj 'drugi' igrač bio je Alexander Hleb, koji je bio blizu prelaska u Bayern, ali je Bjelorus na kraju odabrao Barcelonu i u Minhenu su odlučili da zadrže Schweinsteigera.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Schweinsteiger je skoro kompletnu karijeru proveo u Bayernu (od 2002. do 2015. godine), da bi kratko igrao u Manchester Unitedu, a posljednje sezone proveo je u Chicago Fireu.

Trenutno uživa u penziji u društvu supruge Ane Ivanović, nekada slavne srbijanske teniserke.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

C.Banks
Igrao je u sredini, tako da mu dolazak Hleba ne bi bio konkurencija. Zato bi Altintopu koji se povređivao često, a Riberi je bio nezamjenjiv na lijevom krilu kojeg je igrao Švajni na početku karijere, dolaskom Riberija stavljen u sredinu sa Ze Robertom, Van Bomelom
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi