Ovakvu petlju u finalima nisu imali ni oni najveći - Detalj tokom penala mnogi nisu vidjeli
Argentinac je imao dovoljno hraborsti da loptu bez gledanja pošalje u mrežu (Foto: Screenshot)

Ocampos bez gledanja

Ovakvu petlju u finalima nisu imali ni oni najveći - Detalj tokom penala mnogi nisu vidjeli

M. Šljivak

Ekipa Seville osvojila je trofej Evropske lige pobjedom nad Romom nakon boljeg izvođenja penala. Španski tim sigurno je pogodio četiri udarca dok je rimski tim promašio dva šuta s 11 metara. Prvi je odgovornost preuzeo Argentinac Lucas Ocampos i napravio je nešto što se ne viđa u ovako važnim utakmicama.

Sevilla je pobjedom nad Romom došla do sedmog trofeja Evropske lige. Nepobjedivi španski tim do pehara je došao boljim izvođenjem penala, a sva četiri igrača kluba iz Andaluzije bila su precizna s 11 metara.

Penal seriju otvorio je Lucas Ocampos. Argentinac je elegantno postigao pogodak poslavši golmana Rome Rui Patricija na suprotnu stranu.

Međutim, kada se malo bolje pogleda ovaj šut argentinskog fudbalera jasno je vidljiva prava majstorija, koja je vjerovatno mnogima promakla.

Ocampos je u najvažnijoj utakmici sezone bez gledanja poslao loptu u mrežu i na taj način je pokazao kako ima veliku petlju da u takvim trenucima izvede ovakav potez.

Oglasi

Samo se rijetki usude napraviti ovako nešto na običnoj utakmici. Argentinac je odlučio bez gledanja pogoditi u finalu Evropske lige i u utakmici sezone za njegov tim, te je pobrao brojne simpatije.

Lucas Ocampos je član Seville postao 2019. godine, a u klub je došao nakon popriličnih lutanja u Marseilleu, Genoi i Milanu.

Prethodno je nastupao za River Plate i Monaco, kratko ga je Sevilla ove sezone poslala i na posudbu u Ajax, no ekspresno se vratio i na kraju se to pokazalo kao prava stvar za Sevillu.

On je ove sezone postigao pet pogodaka u 28 utakmica. Ukupno je u dresu Andalužana postigao 39 golova u 160 nastupa.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Pored Ocamposa penale su u pogotke za Sevillu pretvorila još dvojica Argentinaca - Erik Lamela i Gonzalo Montiel, te iskusni hrvatski veznjak Ivan Rakitić.

Pucači kod Rome nisu bili raspoloženi. Bryan Cristante je postigao gol, no zatim su štoperi Gianluga Mancini i Roger Ibanez promašili svoje šuteve i Sevilla je mogla da slavi sedmi trofej Evropske lige.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MirzACM
Nije mu prvi put u karijeri na ovaj način izvodi penal, ovo mu je ukupno trevi put i svaki put je pogodio
1 0
Ajax11
Nije ni moramo da gleda , jer je vidio da je golman vec pola sata ranije legao na drugu stranu
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi