City i United žele istog igrača - Crveni đavoli koriste situaciju nakon demanta za Građane

Lucas Paqueta napušta West Ham?

City i United žele istog igrača - Crveni đavoli koriste situaciju nakon demanta za Građane

Eldar Ganibegović, foto: EPA

Uzbudljivo ljeto nas čeka kada je u pitanju prijelazni rok. Jedan fudbaler će izgleda moći da bira između Manchester Cityja i Manchester Uniteda.

Lucas Paqueta iz West Ham Uniteda jedan je od najtraženijih igrača u Premiershipu. Najviše je interesovanja za njega pokazao Manchester City. 

Crveni đavoli s druge strane žele da naprave tim sposoban osvajati trofeje. Kako bi to postigli, čelnici na Old Traffordu razmišljaju o ozbiljnom jačanju tima tokom ljetnog prelaznog roka.

Paqueta, koji je ove sezone blistao u West Hamu, zapeo je za oko menadžmentu Uniteda, koji ga vidi kao kreativnog veznjaka koji im je prijeko potreban.

Iako United već ima Brunu Fernandesa kao desetku, Paqueta bi mogao donijeti vrijednu svestranost timu jer može igrati i na sredini terena i kao krilo.

Uz to, njegova etika ponašanja van terena čini ga još vrednijim za svaki tim koji ga ima na svom radaru, pišu mediji na Otoku. 

Oglasi

Paqueta je ove sezone upisao 38 nastupa za West Ham u svim takmičenjima. Brazilski fudbaler postigao je osam golova i upisao četiri asistencije.

Njegov ugovor s West Ham Unitedom ističe na ljeto 2027. godine. Londonski klub će tako imati dobru poziciju u pregovorima, a cifra koja se spominje je oko 60 miliona eura.

"Izvještaje da je Lucas Paqueta prihvatio ugovor koji je ponudio Manchester City demantovao je izvor blizak igraču.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Brazilac se i dalje odnosi prema West Hamu s poštovanjem i fokusiran je samo na kraj sezone", napiaso je novinar Sean Whetstone na X-u što znači da nikakva ponuda još nije stigla za njega.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi