Napustio elitu i platio pola miliona svog novca da zaigra za trećeligaša: Večeras je uradio - ovo!

Čarolija

Napustio elitu i platio pola miliona svog novca da zaigra za trećeligaša: Večeras je uradio - ovo!

Admin Čaušević

Postoje rijetki primjeri koji pokazuje da se fudbal ipak ne igra za novac. Prije nekoliko dana je to demonstrirao sjajni napadač Lucas Perez.

Perez je krajem decembra iz svog džepa platio 500.000 eura da napusti Cadiz kako bi spasio svoj voljeni klub koji se nalazi u ozbiljnim problemima.

Iskusni napadač nije mogao gledati kako se njegov voljeni Deportivo bori u trećoj ligi Španije i odlučio je da se vrati tamo gdje mu je srce.

Perez je večeras upisao drugi debi za bivšeg prvaka Španije i odmah je oduševio te na taj način sigurno svim navijačima Deportiva dodatno porastao u očima.

Ekipa iz La Corune je igrala protiv Unionistasa i slavila je pobjedu od 3:0, a Perez je bio dvostruski strijelac za treći trijumf u nizu.

Deportivo je 2004. godine igrao polufinale Lige prvaka nakon niza sjajnih sezona u španskom fudbalu kada su skidani skalpovi Real Madridu i Barceloni.

Posljednjih godina se nalazi u ozbiljnoj finansijskoj krizi zbog čega je i završio u trećem rangu španskog fudbala.

Perez je tokom karijere promijenio veliki broj klubova, između ostalih igrao je za Arsenal i West Ham te je zaradio sasvim dovoljno novca.

Ovo mu je drugi mandat u Deportivu nakon što je 2016. godine iz ovog kluba otišao u Arsenal za čak 20 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi