Sudija gleda, svira, a onda su svi skočili: Ovo je najskandaloznija odluka u historiji fudbala

Da čovjek jednostavno ne povjeruje svojim očima

Sudija gleda, svira, a onda su svi skočili: Ovo je najskandaloznija odluka u historiji fudbala

Haris Zilić

Sudijske greške sve su učestalije na fudbalskim terenima.

Dok neki slučajno situaciju procijene pogrešno, ima i onih odluka koje su providne na očigled publike i koje izazivaju dosta nerzove i ljutnje kod navijača.

Najčešće se to dešava kad sudije sviraju penale, a jedna nevjerovatna odluka dolazi nam iz Španije.

U utakmici malđih kategorija u oblasti Galicije, dosuđen je možda i jedan od najskandlaoznijih penala u historiji fudbala.

U akciji su bili mladi fudbaleri Deportiva iz La Corune, koji su lijepo kombinovali, a u presudnom trenutku dva fudbalera Deprotiva su zapela jedan drugom što se jasno vidi na snimku i sudija je pokazao na bijelu tačku.

Oglasi

Protivnici nisu mogli vjerovati šta je arbirtar svira, uhvatil isu se za glavu, bilo je žestokih protesta s aklupe, ali odluka je ostala ista i Deportivo je postigao pogodak iz penala.

Nakon utakmice i pregledane snimke, sudiji će vjerovatno biti najteže ako je slučajno napravio grešku, no sudeći prema poziciji gdje je stajao teško je reći da je u pitanju slučajnost.

Direktno je gledao u fudbalere koji su zapeli jedan drugom i jednostavno nije jasno šta mu je u tom trenutku prolazilo kroz glavu

VAR je kao moderna tehnologija i pomoć pri suđenju koliko toliko popravio situaciju u svijetu, pogotovo u seniorskom fudbalu, a neke uređenije države u Evropi u planu imaju da se i u nižim ligama, kao i omladinskim kategorijama koristi VAR.

Nakon ove utakmice iz Galicije u Španiji će sigurno što prije razmišljati o VAR tehnologiji i na nižim ligama.

Nedopustivo je da se slične stvario kao na prikazanom snimku dešavaju na fudbalskim terenima, pogotovo ne u malđim kategorijama gdje neke sudijske odluke znaju unišititi i motiv mladim igračima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi