Legenda (35) za "doručak pojela" 15 godina mlađeg rivala: Potrčali su prema lopti, a onda - spektakl

Još je ušao sa klupe

Legenda (35) za "doručak pojela" 15 godina mlađeg rivala: Potrčali su prema lopti, a onda - spektakl

Admin Čaušević

Godine su samo broj za neke igrače. Iako se očekuje da oni koji su na početku karijere budu brži i svježiji od onih koji su ušli u pozne igračke godine nekad se zna desiti i suprotno. To je na savršen način pokazao 35-godišnji Lucas Perez.

Perez se prošle godine vratio u Deportivo La Corunu kako bi klub iz rodnog grada izvukao iz ambisa pošto se već nekoliko sezona takmiči u trećem rangu španskog fudbala.

Jedan od poznatijih španskih klubova je za vikend bio domaćin ekipi Fuenlabrade i slavio je ubjedljiv trijumf rezultatom 4:1.

Posljednji gol za Depor u samom finišu utakmice zabio je Perez i to poslije nevjerovatnog trka za nekog ko ima 35-godina i igra u trećem rangu.

S obzirom da se ne takmiči u ligi gdje se igra vrhunski fudbal bilo je za očekivati da Španac ne bude na fizičkom nivou kao prije nekoliko godina, ali to nije slučaj.

Oglasi

Naime, u jednom trku Perez je "otpuhao" 15-godina mlađeg Carlosa Beniteza koji jednostavno nije imao šansi protiv legendarnog napadača.

Perez je bio toliko dominantan da je mladog Beniteza natjerao da odustane, a kad je izašao pred golmana pogodio je na sjajan način.

Ovo je bio klasičan primjer da su za neke fudbalere godine samo broj i da uz pravilnu radnu etiku i profesionalan odnos dob uopšte ne čini razliku.

Inače, Perez je prije sedam godina igrao fantastičan fudbal. Tada ga je Deportivo prodao Arsenalu za čak 20 miliona eura što dovoljno govori o njemu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Međutim, u Premiershipu se nije najbolje snašao. Jedno vrijeme je igrao i u West Hamu. U Španiju se vratio prije dvije godine kada je potpisao za Alaves.

Ove sezone je zabio pet golova te upisao čak šest asistencija. Njegov Deportivo drži šesto mjesto u svojoj grupi španske treće lige i na putu je da izbori razigravanje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi