Lucescuu neće pasti na pamet da ponovo upoređuje čelnike grčkog fudbala sa nacistima
Rumunski stručnjak je komentarisao oduzimanje bodova PAOK-u, a ti komentari su ga skupo koštali.

Sporni komentari su ga itekako koštali

Lucescuu neće pasti na pamet da ponovo upoređuje čelnike grčkog fudbala sa nacistima

Fudbalski savez Grčke odlučio je dobro udariti po džepu trenera PAOK-a Razvana Lucescua. Tako će strateg ekipe iz Solona morati platiti kaznu u iznosu od 28.000 eura.

Novčana kazna mu je izrečena zbog neprimjerenih izjava u kojima je vrh Fudbalskog saveza Grčke uporedio sa "vrhuškom" hitlerove nacističke Njemačke.

Rumunski stručnjak, inače sin legendarnog trenera i aktuelnog selektora Turske Mircee Lucescua, je komentarisao odluku FS Grčke da PAOK-u oduzme dva boda zbog ulaska predsjednika kluba na teren prošle sezone.

"Vjerujem da se u historiji sporta, a pogotovo u historiji fudbala nešto tako desilo samo u nacističkoj Njemačkoj. Ne mogu da se sjetim slične situacije", sporna je izjava Razvana Lucescua.

Potražite više informacija na temu Super League:

Podsjetimo, pomahnitali Savidis je ogorčen odnosom prema njegovom klubu i sudijskim odlukama uletio na teren sa pištoljem, a FS Grčke je osim suspenzije za predsjednika, presudio da PAOK mora u novu sezonu ući sa negativnim bodovnim saldom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi