Sve izvjesniji Spallettijev povratak u Seriju A

Stiže podno Vezuva?

Sve izvjesniji Spallettijev povratak u Seriju A

S. Grebović

Pomalo i zaboravljeni Luciano Spalletti mogao bi se prihvatiti novog trenerskog posla.

Trenerska karijera Luciana Spallettija uglavnom je vezana za ekipu Rome. Sa Vučicom je osvojio dva trofeja i to su dva bila namjenjana naslovu Kupa Italije, te jedan Super Kup ove zemlje.

Italijan je Rimljane vodio u dva navrata. Prvi put od 2005. do 2009. godine, dok je drugi mandat trajao svega jednu sezonu, 2016/2017, je napustio Rim i potpisao sa Interom ugovor na dvije godine. 

U tom momentu je sa Romom zauzeo drugo mjesto u Seriji A, a epizoda na Giuseppe Meazzi bila je neuspješna jer ga je uprava Nerazzurra 'nogirala' i pored plasmana u Ligu prvaka.

Prema pisanju nekih medija na čizmi došlo je vrijeme da se vrati u Seriju A, a pominje se ekipa Napolija.

Napolitanci se krajem sezone opraštaju od Gennara Gattusa. Pominjao se povratak Sarrija, ali je izvjesno kako je upravo Spalletti prvi favorit za posao na stadionu Dijego Armando Maradona.

Pored pomenutih trofeja sa Romom, Spalletti je sa Zenitom osvojio dva naslova prvaka Rusije, te jedan Kup i jedan Super Kup najveće zemlje na svijetu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U trenerskoj karijeri klubove je vodio na 905 utakmica i na skoru je od 456 pobjeda, 222 remija i 227 poraza u svim takmičenjima.

Napoli se trenutno nalazi na petom mjestu sa 63 osvojena boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti