Luciano Spalletti baš voli Edina Džeku

Trener Rome hvalio bh. napadača

Luciano Spalletti baš voli Edina Džeku

Endin Čaušević

Fudbalere Rome nakon reprezentativne pauze očekuje veiki gradski derbi protiv Lazija.

Prethodnih dana dosta se piše o Edinu Džeki koji nije opravdao očekivanja navijača i čelnika kluba. Italijanski mediji pisali su da će Džeko derbi protiv Lazija najvjerovatnije početi sa klupe za rezerne igrače. O slučaju s Džekom danas se oglasio i trener Rome Luciano Spalletti.

"Džeko je uvijek bio u mojim planovima jer je sjajan igrač i odlična osoba. Potrebna mu je ekipa, on je odličan u završnici i potreban je Romi jer nemam igrača njegovih karakteristika", rekao je Spalletti.

Trener Rome dodao je da Džeko igra često, ali da nekada mora ostati i na klupi jer želi probati neke nove formacije.

"Nije to znak da je manje važan u ekipi, samo želim probati sve opcije. Neću da se stvori slika o meni da će igrati svako ko je u dobrim odnosima sa mnom", dodao je Spalletti.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Italijanski mediji navode da bi Džeko na kraju sezone mogao napustiti Olimpico i vratiti se u englesku Premier ligu, ali u dres West Hama.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi