Njemu je najteže - Dok ga kritikuju, Spalletti gleda i ne vjeruje šta još pišu mediji u Italiji

Selektor Azurra

Njemu je najteže - Dok ga kritikuju, Spalletti gleda i ne vjeruje šta još pišu mediji u Italiji

Eldar Ganibegović

Italija je jučer ispala s Evropskog prvenstva u Njemačkoj, a ni jutro nakon ispadanja strasti u ovoj zemlji se ne smiruju. Čini se da je najviše na udaru selektor Luciano Spalletti.

Fudbalska reprezentacija Italije ispala je jučer s Evropskog prvenstva nakon što je u Berlinu rezultatom 2:0 u osmini finala poražena od selekcije Švicarske.

Igrala se 37. minuta kada je Švicarska povela, a strijelac je bio Remo Freuler. Dodao mu je Vargas loptu, on je imao dosta vremena da se namjesti, šutirao je u dobro postavljenog Donnarummu koji nije baš najbolje reagovao i to je bilo 1:0.

Nakon asistencije Ruben Vargas postiže i gol. Na samom otvaranju drugog dijela Arbischer mu je dodao loptu, a ovaj pogađa za 2:0.

Nakon loših rezultata jasno je da je prvi na udaru kritika selektor kao i svugdje na svijetu, pa se tako kola lome najviše na leđima Luciana Spallettija.

Oglasi

Italijanski mediji tako su njemu dali najmanju ocjenu za jučerašnju utakmicu, manju od čak i jednog igrača i jasno je šta misle o njemu nakon ispadanja od Švicarske.

Otkaz Lucianu Spallettiju u Italiji

Prema pisanju italijanskih medija, velike su šanse da 65-godišnji trener dobije otkaz, iako mu ugovor važi do ljeta 2026. godine, odnosno do kraja Svjetskog prvenstva u Kanadi, SAD-u i Meksiku.

Ako čelnici Saveza odluče da otpuste Spallettija, favorit je trenutno Max Allegri (56 godina), koji je bez posla nakon što se rastao od Juventusa.

Zahvaljujući uspjehu koji je imao u italijanskom prvenstvu sa Juventusom, posebno u prvom mandatu (2014-2019), Allegri je nekoliko puta razmatran od strane Saveza za mjesto selektora, ali nikada nije izabran.

Oglasi

Druga imena koja bi mogla stići do reprezentacije Italije su Stefano Pioli i Maurizio Sarri, no ostaje da vidimo šta će biti od toga.

Tako je Švicarska prva reprezentacija koja se plasirala u četvrtfinale, a 6. jula će igrati u Dusseldorfu protiv boljeg iz duela Engleske i Slovačke. Taj meč se igra danas.

Dobiti ćemo tako novog prvaka Evrope, s obzirom na to da je Italija branila trofej osvojen 2021. godine.

Podsjetimo, jučer je nešto kasnije Njemačka s 2:0 slavila protiv Danske i plasirala se u četvrtfinale gdje će igrati protiv Španije ili Gruzije. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi