Luda 24 sata za Flamengo: Slavili titulu Copa Libertadoresa, pa saznali da su postali prvaci Brazila

Nevjerovatna situacija

Luda 24 sata za Flamengo: Slavili titulu Copa Libertadoresa, pa saznali da su postali prvaci Brazila

Midhat Šljivak

Luda 24 sata su iza ekipe Flamenga.

Brazilski velikan jučer je nakon 38 godina uspio da osvoji prvenstvo Južne Amerike Copa Libertadores i to pobjedom nad River Plateom (2:1), a već večeras mogu slaviti i titulu prvaka Brazila.

Poraz Palmeirasa od Gremija (1:2) u 34. kolu Serie A znači da je četiri utakmice prije kraja Flamengo osigurao titulu prvaka, jer su ekipe Palmeirasa i Santosa 13 poena iza ovog tima.

Za ekipu Jorgea Jesusa ovo je ukupno sedma titula brazilskog prvaka, prva od 2009. godine.

Tako se slavlje navijača i igrača Flamenga može nastaviti i večeras. Nevjerovatan doček imali su po povratku iz Lime, ali sigurno da će sada nastati još veće ludilo.

Priliku za novi trofej Flamengo će imati već sredinom decembra kada je na rasporedu Klupsko prvenstvo svijeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi