Luda završnica sezone u Holandiji: Ajax pred titulom prvaka!
(Foto: EPA)

Eredivisie, 33. kolo

Luda završnica sezone u Holandiji: Ajax pred titulom prvaka!

M. Šljivak
Teme:

Ajax se nalazi pred titulom prvaka Holandije.

Kopljanici su danas slavili protiv Utrechta sa 4:1 i maksimalno su iskoristili kiks PSV-a koji je poražen na gostovanju kod AZ Alkmaara 1:0.

Loše je krenulo po Ajax. Utrecht je preko Boussaida već nakon 35 sekundi poveo, ali je već do kraja prvog poluvremena Ajax preokrenuo.

Pogađali su Huntelaar (14.) i Van de Beek (45+1), da bi u nastavku Utrecht potopio Dušan Tadić sa dva gola za 4:1 i Ajaxu je u posljednjegm olu protiv Graafschapa potreban jedan bod za titulu.

Amsterdamski velikan naslov prvaka čeka od 2014. godine i sada se nalaze pred velikim rezultatom i duplom krunom.

PSV Eindhoven nije imao pravo na kiks protiv neugodnog AZ Alkmaara. Na kraju su poraženi sa 1:0 pogotkom Tila u 49. minuti i tako su se oprostili od titule prvaka.

Treba istaći da se bh. fudbaler Samir Memišević upisao u strijelce u ovom kolu. Pogodio je sa penala za pobjedu Groningena od 3:0 protiv Sittarda.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Posljednji meč u karijeri je za Feyenoord odigrao legendarni Robin van Persie. Otišao je u penziju ispraćen ovacijama, a njegov tim je poražen sa 0:2 od Den Haaga.

Top Komentari

powking7
To su bar zasluzili, momci igraju extra fudbal.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi