"Luđak" je Premiership učinio još luđim: Bielsin Leeds je i danas u centru pažnje
FOTO: EPA

Sjajna utakmica

"Luđak" je Premiership učinio još luđim: Bielsin Leeds je i danas u centru pažnje

E. Oštraković

Sjajnu utakmicu odigrali su Leeds United i Fulham u okviru 2. kola Premiershipa, a pobjedu od 4:3 ostvarila je domaća ekipa.

U utakmici dvije nove ekipe u Premiershipu, pobjedu je ostvarila ekipa Leedsa.

Već u 5. minuti Leeds je došao do vodstva od 1:0, a strijelac je bio Costa. Mitrović je sa bijele tačke donio izjednačenje Fulhamu u 34. minuti.

Do kraja poluvremena viđen je još jedan gol, a postigao ga je Klich također sa bijele tačke, te je Leeds sa vodstvom otišao na odmor.

U drugom poluvremenu, već do 57. minute Leeds je imao vodstvo od 4:1. Prvo je u 50. minuti gol postigao Bamford, a zatim je u već spomenutoj 57. minuti strijelac bio ponovo Costa.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ipak samo deset minuta kasnije na semaforu je bilo 4:3. Reid je u 62. minuti postigao gol za 4:2, a pet minuta kasnije svoj drugi gol postigao je Mitrović.

Fulham nije imao snage da do kraja utakmice dođe do poravnanja, te su na kraju utakmice pobjedu ostvarili nogometaši Leedsa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi