Luđe od ovog ne može: Dva kola do kraja, a četiri tima imaju isti broj bodova na vrhu tabele

Neko će dobiti sve, a neko će ostati bez ičega

Luđe od ovog ne može: Dva kola do kraja, a četiri tima imaju isti broj bodova na vrhu tabele

S. Pašalić

Iako je sezona u mnogim evropskim ligama tek počela, u nekima se ona bliži kraju.

To je slučaj i sa švedskom Allsvenkan ligom gdje je do kraja prvenstva ostalo još dva kola, a utrka za prvaka definitivno nije mogla biti uzbudljivija.

Naime, čak četiri kluba imaju po 59 bodova i drže prve četiri pozicije. Hammarby, Malmo, Djurgarden i AIK Stockholm su izjednačeni s tim da Djurgarden sutra igra u gostima protiv Goteborga i može eventualnom pobjedom ostvariti veliku prednost s obzirom na okolnosti.

U najboljoj formi je trenutno Hammarby, a ovaj klub možda ima i najbolji raspored do kraja, ali dosta toga ovisi i o tome kako će završiti meč između Goteborga i Djurgardena.

Pored borbe za prvaka, ova četiri kluba će odlučivati i o mjestima u evropskim takmičenjima s obzirom da ostali imaju prevelik zaostatak. Ipak, samo su tri mjesta dostupna pa će neko ipak i pored sjajne sezone ostati i bez naslova prvaka i bez nastupa u Evropi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi