Ludi preokret u Mariboru, je li prvak odlučen?

Prva liga Slovenije

Ludi preokret u Mariboru, je li prvak odlučen?

U velikom derbiju 34. kola Prve lige Slovenije Olimpija je kao gost savladala Maribor rezultatom 3:2.

Mnogi su ovi utakmicu okarakterisali kao presudnu u borbu za titulu, pa se može reći da je tim iz Ljubljane sada korak bliže naslovu i sve ima u svojim rukama dva kola prije kraja.

Olimpija je do prednosti došla već u trećoj minuti preko Čanađije, a već u 12. minuti Maribor je izjednačio golom Zahovića kojem je prethodno asistirao Milec.

U nastavku Zahović je u 52. minuti donosi potpuni preokret Violama, ali posljednjih 15 minuta pripada gostima iz Ljubljane. Prvo u 74. minuti Konaveter s bijele tačke pogađa za 2:2, a za potpuno ludilo gostiju pobrinuo se Vombergar koji je u 90. minuti zabio gol za trijumf popularnih Zmajčeka.

Ovome dodajmo da je Jasmin Mešanović za Maribor odigrao posljednjih 20-ak minuta, dok je na drugoj strani Tomislav Tomić odradio kompletan meč.

Olimpija je vodeća sa 76 boda, dok je Maribor na drugom mjestu sa dva manje. 

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Prva liga Slovenije, 34. kolo:

Maribor - Olimpija 2:3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije