Ludilo na Goodisonu: Everton - Chelsea 3:6, debi Bešića

Chelsea slavio u sjajnom meču

Ludilo na Goodisonu: Everton - Chelsea 3:6, debi Bešića

M. Šljivak

Fantastičan meč u trećem kolu engleske Premier lige odigrali su na Goodison Parku domaći Everton i londonski Chelsea, a na kraju su gosti slavili pobjedu rezultatom 6:3.

Odlično je Chelsea otvorio meč i nakon samo tri minute igre su imali dva gola prednosti. U prvoj minuti je Diego Costa postigao gol za 1:0 nakon sjajne asistencije Fabregasa, da bi već u narednom napadu Branislav Ivanović iskoristio dodavanje Ramiresa, te je pogodio za 2:0.

Dosta uzbuđenja je donio ovaj meč. Sudija je imao nekoliko kontroverznih odluka, a Everton je u finišu susreta uspio da se vrati u igru. Sjajno je glavom pogodio Kevin Mirallas za rezultat poluvremena od 2:1.

Nastavak susreta donosi zaista odličan meč. Chelsea je autogolom Colemana u 67. minuti došao do prednosti od 3:1, a samo dvije minute kasnije Everton zahvaljujući golu Stevena Naismitha smanjuje zaostatak na 3:2

Novi gol u mreži domaćih viđen je u 74. minuti kada je Nemanja Matić pogodio za 4:2. Međutim i ova radost je kratko trajala jer je Samuel Eto'o na svom debiju i protiv bivšeg kluba pogodio nakon šest minuta u igri za 4:3.

Nije to bilo sve u ovom susretu. Ramires je u 78. minuti povećao na 5:3, da bi Costa drugim golom u 90. minuti postavio konačnih 6:3.

Muhamed Bešić je debitovao za Everton, a u igru je ušao u 89. minuti umjesto Lukakua. Međutim, debi neće pamtiti po dobrom jer je krivac za šesti gol Plavaca.

Premier liga, 3. kolo:

Potražite više informacija na temu Premier league:

Everton - Chelsea 3:6 (Mirallas 45' Naismith 69' Eto'o 76' / Costa 1', 90', Ivanović 3', Coleman 67'ag, Matić 74', Ramires 78')

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.