Ludilo na Mestalli: Courtois u 95. minuti šutirao, Benzema odbijanac pospremio u mrežu
FOTO: EPA

Real došao do boda u sudijskoj nadoknadi

Ludilo na Mestalli: Courtois u 95. minuti šutirao, Benzema odbijanac pospremio u mrežu

E. Oštraković

Utakmicu 17. kola Primere na Mestalli su odigrali Valencija i Real Madrid, a pobjednika nije bilo, jer se Real spasio u posljednjim trenucima i završilo je 1:1.

Iako su igrači Real bili dosta konkretniji, posebno u prvom poluvremenu, nisu uspjeli da ostvare pobjedu, ali su uspjeli ostati neporaženi.

Real je dominirao u prvom poluvremenu, ali lopta jednostavno nije htjela u gol. Pokušavali su gosti, ali nije išlo, te se na odmor otišlo bez postignutog gola.

Vodeći gol viđen je u 78. minuti, a postigao ga je Soler. Upravo on je nekoliko minuta prije toga dobio nezgodan udarac u zglob, te mu se dugo ukazivala pomoć.

Ipak, stisnuo je Soler zube, nastavio igru, a sve mu se vratilo nakon nekoliko minuta, jer je postigao vodeći gol za svoju ekipu.

Real je napadao, te im se to na kraju i vratilo. Uspjeli su da dođu do poravnanja u posljednjem napadu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Dosuđen je korner, najbolji u skoku bio je Courtois, a odbijanac je u mrežu pospremio Benzema. Njegov gol pogledajte ovdje.

Real je tako nakon ovog remija drugi na tabeli, ali ima isto bodova kao i prvoplasirana Barcelona, a to je 35, dok je Valencija sada šesta sa 29 bodova.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

tuanzebe
real ko španija protiv bosne igra se dok gol ne zabiju....
12 11
K79
Nadoknada bila 4 minuta lopta otišla u korner na 4:30 normalno to je kraj utakmice al kad igra real onda ocito nije ! Inace Luka Jović odigrao jos jednu vrhunsku utakmicu !
9 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi