Ludnica na Emiratesu: Dva penala u nadoknadi, Arsenal slavio

Ludnica na Emiratesu: Dva penala u nadoknadi, Arsenal slavio

Edmir Škorić
Teme:

Nogometaši Arsenala slavili su protiv Burnleyja (2:1) u 22. kolu engleske Premier lige.

Arsenal je iskoristio kiks Liverpoola, kao i remi Cityja i Tottenhama, pa je današnjom pobjedom nad Burnleyjem stigao do druge pozicije.

Topnici su od početka krenuli prema protivničkom golu, ali njihovi napadi nisu bili dovoljno dobri da donesu ranu promjenu rezultata.

Najbolju priliku u prvom dijelu imao je Alexis Sanchez u 42. minuti, kada je pucao malo pored gola gostiju. Isti je igrač zaprijetio gostima i u 50. minuti, ali i ovaj put nije bilo preciznosti.

Konačno je otpor gostiju slomljen u 59. minuti. Nakon ubačaja Oezila iz kornera, Shkodran Mustafi najviše skače i loptu šalje u mrežu Burnleyja za slavlje Arsenala, koji na žalost njihovih navijača nije uspio da je sačuva do kraja.

U 65. minuti zbog jednog ružnog starta Granit Xhaka je dobio direktan crveni karotn, pa se igralo 11 na 10, a igrača više Burnley nije iskoristio do 93. minute, kada je uspio doći do gola. No, nije postignut iz igre, nego iz penala. Coquelin je skrivio penal, a Andre Gray matirao Čecha za 1:1. 

Tu nije bio kraj drami. U 98. minuti dosuđen je penal za Topnike, a Alexis Sanchez donosi veliku radost na Emiratesu. Prethodno je, prije penala za domaće, isključen menadžer Topnika Arsene Wenger.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premier liga, 22. kolo:
Arsenal - Burnley 2:1 (Mustafi 59, Sanchez 98 - penal/ Gray 93 - penal )


ARSENAL VS BURNLEY 1-0 GOAL Mustafi 22⁄01⁄2017... by sporttv724
Andre Gray Penalty Goal HD - Arsenal 1-1... by Live1Goals
Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi