Ludnica u Bundesligi: Koln u nevjerovatnoj završnici izbjegao poraz
FOTO: EPA

Sjajna utakmica

Ludnica u Bundesligi: Koln u nevjerovatnoj završnici izbjegao poraz

E. Oštraković

Nogometaši Kolna i Fortune Dusseldorf remizirali su u okviru 27. kola Bundeslige u sjajno utakmici koja je završena sa 2:2.

Nakon što su danas gostujuće pobjede ostvarili Leipzig i Augsburg, Fortuna je imala sjajnu šansu da nastavi njihovim stopama, ali im to nije pošlo za rukom.

Imali su gosti vodstvo od 0:2 sve do 88. minute, a onda su nogometaši Kolna za samo tri minute uspjeli izvući bod.

Ekipu Fortune je u vodstvo doveo Karaman u 41. minuti, a najbolju šansu za izjednačenje imao je u 59. minuti Uth koji nije iskoristio jedanaesterac.

Vodstvo Fortune na 0:2 povisio je Thommy samo dvije minute nakon što je domaća ekipa promašila jedanaesterac, te se činilo da će ostvariti pobjedu.

U 88. minuti tračak nade domaćima dao je Modeste svojim golom, a bod je samo tri minute kasnije obezbijedio Cordoba.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Koln se tako nakon ovog remija nalazi na 10. mjestu sa 34 osvojena boda, dok je Fortuna propustila sjajnu šansu da se priključi u borbu za opstanak. Sada se nalaze na 16. mjestu sa 24 boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi