Mjere u Bundesligi osjetit će i jarac Hennes
EPA

Koln ostaje bez maskote

Mjere u Bundesligi osjetit će i jarac Hennes

Teme:

Njemačkom bundesligašu Kolnu u prvoj utakmici nakon pauze nedostat je vjerni pratilac - jarac Hennes IX.

Jarac je u službi maskote prisutan na skoro svim utakmicama Kolna još od 1950. godine, nedugo nakon što je klub i osnovan, a koliko je zapravo važan svjedoči i to što je njegov lik štampan i na dresovima.

Ipak, prvi put nakon dugo godina Hennes neće moći prisutan na utakmici Kolna, a razlog su higijenske mjere koje je DFL poduzeo kako bi se spriječilo širenje koronavirusa.

Utakmicama u Bundesligi će moći da prisustvuje samo oko 300 zvaničnika i osoblja, dok će igrači tokom cijele nedjelje biti u karantinu da bi izbjegavali bilo kakav kontakt.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Današnji jarac Hennes je ukupno deveti po redu u Kolnu. Dužnost je preuzeo prošle godine, a najveći uspjeh Koln je ostvario za vrijeme vladavine Hennesa IV kada je osvojen naslov njemačkog prvaka i DFB Pokal.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti