Ludnica u Istanbulu, Galatasaray nakon dugo vremena prvak Turske

Slavlje navijača Galate

Ludnica u Istanbulu, Galatasaray nakon dugo vremena prvak Turske

E. Škorić

Nogometaši Galatasaryaosvojili su danas novi naslov prvaka Turske.

U posljednjem kolu tri ekipe su bile u igri za prvo mjesto, a na kraju je titula ipak otišla u ruke nogometaša Galate, kojima je bio dovoljan i bod, a oni su svejedno s 1:0 slavili u gostima kod Goztepea.

Fenerbahče je s 3:2 pobijedio Konyaspor, ali je na kraju završio na drugoj poziciji sa 72 boda, a zbog boljeg međusobnog omjera igrat će u Ligi prvaka, odnosno u kvalifikacijama za istu.

To znači da će Basaksehir Edina Višće i Riada Bajića igrati u Evropskoj ligi. Basaksehir je s 3:2 slavio protiv Kasimpase, no to mu nije previše pomoglo. Edin Višća bio je strijelac jednog od tri gola domaćih.

Dodajmo još da je Bešiktaš danas s 5:1 razbio Sivasspor i igrat će također u Evropskoj ligi.

Ovo je za nogometaše Galate 21. titula i prva nakon sezone 2014/15. Jedan dio Istanbula i Turske večeras će da gori.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi