Ludnica u Konyi: Sedam pogodaka i poraz Višćinog Basakšehira, ali imali su sreću u nesreći

Trabzonspor nije iskoristio priliku

Ludnica u Konyi: Sedam pogodaka i poraz Višćinog Basakšehira, ali imali su sreću u nesreći

E. Škorić

Konayspor i Basakšehir odigrali su susret 32. kola turske Super lige, a u nevjerovatnoj i dramatičnoj utakmici slavio je domaći tim s 4:3.

Počelo je vodstvom lidera iz Istanbula nakon samo tri minute, pošto je bh. reprezentativac Edin Višća pogodio s bijele tačke. U 20. minuti Miya je izjednačio, a sedam minuta kasnije Amir Hadžiahmetović asistira Sahineru za preokret.

Konyaspor u nadoknadi prvog dijela novim golom Miye dolazi do 3:2, ali se gosti s dva gola u razmaku od sedam minuta vraćaju. Višća je u 70. asistirao Dembi Ba za 3:2, a u 77. Elia je pogodio za izjednačenje.

Ipak, Basakšehir ostaje bez bodova, pošto je Skubić pet minuta prije kraja zabio za 4:3 pobjedu Konyaspora za koji je pored Hadžiahmetovića igrao i Milošević, također i Aničić, dok je Riad Bajić ostao na klupi.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Sreća u nesreći za Višću i društvo je poraz Trabzonspora u gostima kod Denizlispora (2:1). Stoga će dva kola prije kraja Basakšehir zadržati četiri boda više od Trabzonspora.

Pored ova dva, večeras je odigran i duel Malatyaspor - Bešiktaš, a gosti su dobili 1:0 golom Erkina iz penala u 51. minuti. 

Promo

Top Komentari

EdwinPol
Ja seljackog kluba, svake godine nude titulu u zadnjim kolima... ove godine jednostavno nema nikog kome bi dali. U Turskoj nece najbolja ekipa biti prvak, nego najmanje losa ekipa.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi