Prosinečki o Višći: Impresivno je kako igra u Turskoj. Kod mene nije bio baš takav...

Bivši selektor BiH danas vodi Kayserispor

Prosinečki o Višći: Impresivno je kako igra u Turskoj. Kod mene nije bio baš takav...

Nekadašnji selektor reprezentacije BiH Robert Prosinečki dao je intervju za medije u Turskoj.

Prosinečki je, podsjetimo, nakon neuspješne epizode na klupi Zmajeva preuzeo turski Kayserspor. Malo ko je davao ovom klubu šansu da ostane u ligi, no rezultati koje bilježe u posljednje vrijeme znatno su popravili izglede. 

Zbog toga ne silazi osmijeh s lica ni Prosinečkom koji je u međuvremenu dao intervju za tamošnje medije u kojem se, između ostalog, dotakao i našeg Edina Višće.

"Prije nego što sam došao Kayserispor je bio u jako lošoj situaciji. Imali su samo deset bodova, a uz to i finansijskih problema. Ipak, popustio sam nakon što je predsjednik kluba uložio napore da me dovede. Vjerovao sam mu", kaže Prosinečki koji je tri sedmice prije dolaska imao i operaciju.

"Kayserispor sam imao priliku i ranije voditi, znao sam gdje dolazim, jer su mi klub, grad i navijači ostali u dobrom sjećanju. Kad sam sve te faktore stavio na stol odlučio sam prihvatiti ponudu bez razmišljanja o situaciji koja je u klubu u smislu ekonomije i bodova."

Za vrijeme pandemije koronavirusa nije želio ići nigdje iz Turske, kako ne bi putujući riskirao da se zarazi, a novinare je interesovalo šta misli o legendi tamošnjeg fudbala Edinu Višći.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

"Edin je jako dobar igrač. Partije koje pruža u Basakšehiru daleko su bolje od onih u reprezentaciji BiH. Ne znam šta je razlog, ali njegov e igre u Turskoj su doista impresivne", poručio je Prosinečki.

Veliki Žuti sa Kayserisporom ima ugovor do kraja aktuelne sezone. Ukoliko ovaj klub ostavi u eliti, nema sumnje da će saradnja biti produžena.

Top Komentari

zaboti janos
Tacno tako jer repka je daleko veci,jaci nivo.
8 0
BobPaisley
...nije on jedini,ni u ovoj generaciji ni u onim prije...razlozi su razliciti,neki se nisu zalagali,a neki nisu imali s kim da igraju...
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi