Ludnica u Nancyju, Lyon preokretom u 95. minuti do pobjede

Lavovi izborili šesnaestinu finala Kupa Francuske

Ludnica u Nancyju, Lyon preokretom u 95. minuti do pobjede

Ekipa Lyona je gostovala kod Nancyja i u dramatičnoj završnici uspjela osigurati pobjedu rezultatom 2:3 i plasman u šesnaestinu finala Kupa Francuske.

Poveo je Lyon u 25. minuti preko Fekira, a Lavovi su i nakon vodećeg gola nastavili diktirati tempo.

Ipak, do poluvremena se rezultat nije mijenjao, pa se na odmor otišlo minimalnom prednošću gostiju.

U drugom poluvremenu, međutim, šok za Lyon. Robic u 71. minuti sa bijele tačke donosi poravnanje Nancyju, a četiri minute kasnije domaći stižu do preokreta.

Prvo se zatresla prečka gola Lyona, a potom Nordin natrčava na odbijenu loptu i pogađa za 2:1.

Ušlo se u sami finišu susreta, a Lyonu je i dalje prijetila eliminacija iz Kupa Francuske, ali onda Marcelo u 87. minuti pogađa za 2:2, da bi Cornet u petoj minuti sudijske nadoknade postigao majstorski gol iz slobodnog udarca za preokeret i veliko slavlje Lyona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi