Penali sretni za Ivayla Peteva

Ludogorets u lovu na duplu titulu

Penali sretni za Ivayla Peteva

H. Zilić

Bivši selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivaylo Petev nastavlja sa sjajnim rezultatima na klupi Ludogoretsa, ali večeras je ih nije pratila i doza sreće.

Ludogorets se plasirao u finale Kupa Bugarske nakon velike drame.

U revanš utakmici polufinala poraženi su od Cherno Morea sa 1:2, a to je bio i rezultat prve utakmice u korist Ludogoretsa, tako da je nakon dva meča bilo 3:3 i otišlo se u produžetke.

Cherno More je do produžetaka došao golom Machada u petoj minuti sudijske nadoknade, prije toga za goste je pogodio Panayotov u 55. minuti susreta, a za Ludogorets Delev u 57. minuti.

U produžecima nije bilo golova i finalistu su odlučivali penali.

Smireniji u precizniji u penal seriji bili su fudbaleri Ludogoretsa slavili su 4:1 i izborili finale.

Oglasi

U finalu protivnik Ludogoretsa će biti ekipa CSKA 1928 iz Sofije.

Izabranici Ivayla Peteva imaju priliku doći do duple titule jer se u prvenstvu za naslov bore sa još jednim klubom iz Sofije, CSKA Sofijom.

Ludogorets je dva puta u historiji osvajao duple krune jednu u prvoj eri Ivayla Peteva 2012. godine, drugu 2014. godine. 

Za razliku od prvenstva u Kupu nemaju mnogo uspjeha imaju samo dvije titule, posljednju 2014. godine.

U prvenstvu tim iz Razgrada ima 11 vezanih titula.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi