Šta se dešava s Petevom i Ludogoretsom? Večeras su doživjeli još jedan sraman poraz

Prvak Bugarske poklekao na startu

Šta se dešava s Petevom i Ludogoretsom? Večeras su doživjeli još jedan sraman poraz

Eldar Ganibegović

Ivaylo Petev preporodio je Ludogorets kada je stigao minule sezone, no sada su u prve dvije zvanične utakmice bivši selektor BiH i njegovi momci isto toliko puta poraženi.

Bivši selektor Zmajeva Ivaylo Petev u teškom je trenutku prošle sezone preuzeo Ludogorets i s timom iz Razgrada stigao je do duple krune u Bugarskoj.

Međutim, ova sezona nikako nije dobro krenula po Peteva i njegove momke, pošto su u dvije takmičarske utakmice upisali dva poraza.

Prije nekoliko dana je Ludogorets poražen od kosovskog Ballkanija s 2:0 u prvom pretkolu Lige prvaka i morat će se dobro oznojiti u revanšu žele li prolaz dalje.

Prvak Bugarske večeras je doživio još šokantiniji poraz u prvom kolu bugarske Parvel ige. Novajlija u ligi, Krumovgrad, slavio je s 3:1.

Već nakon 17 minuta bilo je 2:0, a pogađali su Katsarov i Kolev. Ludogorets je smanjio u 39. minuti preko Yankova, no to je bilo jedino što je uradio večeras.

Oglasi

Očekivao se zalet Ludogoretsa u drugom dijelu, no na kraju su doživjeli još jedno prizemljenje u 68. minuti kada je rezervista Sorakov samo četiri minute nakon ulaska u igru postavio konačan rezultat.

Ludogorets i Peteva sada 19. jula očekuje revanš protiv Ballkanija, dok 22. jula na svom terenu dočekuju Etar u drugom kolu bugarske lige.

Parva liga, 1. kolo:

Krumovgrad - Ludogorets 3:1 (Katsarov 6', Kolev 17', Sorakov 68'; Yankov 38')

Top Komentari

Lukamarinsek
To je realnost tog punoglavca od trenera
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi