Ivaylo Petev i Ludogorets dobili novo pojačanje i to iz Levantea

Stigao Son

Ivaylo Petev i Ludogorets dobili novo pojačanje i to iz Levantea

E. Ganibegović

Bivši selektor Zmajeva, Ivaylo Petev, radi sjajan posao na klupi Ludogoretsa, a Uprava bugarskog kluba pred izazove u Ligi prvaka dovela mu je novo pojačanje i to zvučnog imena - Son.

Francisco Javier Hidalgo Gomez, poznatiji kao Son, novo je pojačanje bugarskog Ludogoretsa koji s klupe predvodi Ivaylo Petev.

On je u tim iz Razgrada stigao još jučer, prošao je medicinske preglede, odradio prvi trening i potpisao novi ugovor s prvakom Bugarske.

Ovaj desni bek stigao je iz Levantea, a vrijednost transfera iznosi 100 hiljada eura.

Radi se o 29-godišnjaku koji je dosadašnji dio karijere proveo u Španiji igrajuću za Ponferradinu, Barakaldo, UCAM Murciju, Villanovese, San Roque Lepe, Alcalu i Nervion. 

Oglasi

Zanimljivo da je ovo prvi put da je za njega plaćeno neko obeštećenje. Do sada je uvijek u klubove odlazio potpuno besplatno.

Šansu za debi ovaj fudbaler zvučnog nadimka imat će već 11. jula kada Ludogorets u prvoj utakmici prvog pretkola Lige prvaka gostuje kod Ballkanija. 

Inače, ovo je druga prinova u Ludogoretsu nakon što je iz mađarskog Fehervara stigao lijevi bek Marcel Heister.

Petev je ranije ostao i bez jednog od najboljih igrača iz prošle sezone. Naime, razgradski tim u Club Brugge je za 7,9 miliona eura prodao Igora Thiaga.

Treba podsjetiti da je Ivaylo Petev s Ludogoretsom osvojio duplu krunu u Bugarskoj minule sezone, a vidjet ćemo koji su krajnji dometi ovog kluba u Evropi. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi