Brozović i Acerbi krenuli u blok, a Luis Alberto ih jednim potezom vratio u pionire

Sjajna akcija i gol Lazija za 1:0

Brozović i Acerbi krenuli u blok, a Luis Alberto ih jednim potezom vratio u pionire

Endin Čaušević

Inter i Lazio igraju trenutno na Meazzi veliki derbi 32. kola italijanske Serije A, a gosti iz Rima vode sa minimalnih 1:0 nakon fantastične akcije koju su izveli Luis Alberto i Felipe Anderson.

Interu je do kraja sezone svaki bod zlata vrijedan u borbi za Evropu, a danas izabranici Simonea Inzaghija igraju protiv direktnog rivala Lazija.

Lazuo je u dosta boljoj poziciji od Intera jer je imao sedam bodova više u odnosu na klub iz Milana. Međutim, oba tima idu na pobjedu i to nam je moglo garantovati odličnu utakmicu od samog početka.

Meazza je "proključala" u 27. miniti kada je Mkhitaryan zabio gol na asistenciju Corree, ali je ovaj pogodak poništen na kraju zbog ofsajda.

Samo tri minute kasnije totalni muk na stadionu u Milanu. Lazio je uspio da u 30. minuti iskoristi veliku grešku igrača Intera i nakon odlične saradnje Alberta i Andersona povede sa 1:0.

Anderson je prvo dodao loptu Albertu koji je bio usamljen na nekih 18 metara od gola Intera i činilo se da će šutirati iz te pozicije. To su pomislili Marcelo Brozović i Francesco Acerbi koji su krenuli u blok, a Španac ih je onda potezom "poslao po ćevape".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Luis Alberto je odlučio da vrati loptu Andersonu čime je u potpunosti iz ugre izbacio Brozovića i Acerbija, a na kraju Brazilac pogađa mrežu Onane i dovodi Lazio u prednost.

Sjajnu kombinaciju igrača Lazija pogledajte OVDJE.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi