U junu možda igraju za titulu prvaka Evrope, a u julu ih Real planira znatno oslabiti!

Kraljevi žele dva igrača Intera

U junu možda igraju za titulu prvaka Evrope, a u julu ih Real planira znatno oslabiti!

Eldar Ganibegović

Real Madrid i Inter bi se mogli sastati u junskom finalu Lige prvaka. Šanse za to su vrlo realne, a već mjesec dana kasnije, španski klub bi mogao značajno da oslabi italijanski, tako što bi im uzeo dva ponajbolja igrača.

Dok je Real Madrid standardno dobar u Ligi prvaka i na putu je da odbrani titulu prvaka Evrope, Inter je ove sezone pravo osvježenje i ova dva tima bi se mogla sastati u finalu.

Mnogo teži posao imat će u polufinalu Real Madrid koji će igrati dvomeč protiv Manchester Cityja, dok će Inter dva puta igrati protiv gradskog rivala, Milana. 

Finale je na rasporedu u Istanbulu u junu mjesecu, a samo mjesec dana kasnije ili čak manje od toga, Kraljevski klub bi mogao dovesti dva ključna igrača Intera.

Kako inostrani mediji prenose, jedna od želja Los Blancosa je Romelu Lukaku. Zapravo, on je igrač Chelseaja na posudbi u Interu, pa bi Florentino Perez tu morao pregovarati s Toddom Boehlyjem.

Ako Kraljevi zaista budu željeli najboljeg strijelca Belgije, dovest će ga. Boehly je odlučio da na ljeto proda svakog igrača za kojeg dođe adekvatna ponuda.

Oglasi

Pitat će se tu nešto i Inter. Ostaje da se vidi da li će htjeti zadržati Belgijanca, no posljednje informacije govore da ipak nisu zainteresovani, te da će prije ponuditi novi ugovor našem Edinu Džeki.

Drugi igrač kojeg Real Madrid želi u svojim redovima je Nicolo Barella. Sjajni italijanski veznjak svojim igrama već dugo plijeni pažnju velikih evropskih klubova, a sada ga je zapazio i onaj najveći.

Inter ima dosta finansijskih problema, a kako inostrani mediji prenose, bio bi spreman Barellu pustiti za 60 miliona eura što je prihvatljiva cijena za Real Madrid.

Luka Modrić je već ušao u jesen karijere, dok nije poznata sudbina Tonija Kroosa, te u Kraljevskom klubu već aktivno razmišljaju o tome da pojačaju vezni red.

Osim Real Madrida, za Barellu su zainteresovani i Manchester United i PSG, pa s te strane Real Madridu neeć biti baš jednostavno da ga dovede u svoje redove. 

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Galacticosi
Dobar igrac
0 0
user1593768934
Isto su pojedinci mislili 2010 godine Lopta je okrugla
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi