PSG potpisao ugovor s čovjekom koji će imati jedan zadatak - Stvaranje moćnog tima
Foto - Screenshot

Luis Campos imenovan za direktora PSG-a

PSG potpisao ugovor s čovjekom koji će imati jedan zadatak - Stvaranje moćnog tima

Midhat Šljivak

Francuski prvak PSG dobio je danas novog sportskog direktora. To je Luis Campos.

Nakon što je rukovodstvo kluba na kraju sezone odlučilo uručiti otkaz Leonardo, a kao veliki favorit za preuzimanje ove pozicije izdvojio je se Luis Campos.

Radi se o 57-godišnjem stručnjaku koji je kao sportski direktor radio čuda s Monacom i Lilleom. Završavao je sjajne poslove, a u Monaco je dovodio velike zvijezde Falcaa, Jamesa, Martiala, Bernarda Silvu.

Potom je kreirao i moćnu ekipu Lillea koja je prošle godine osvojila naslov prvaka. On je iz kluba zbog neslaganja s upravom otišao nekoliko mjeseci ranije.

Ocampos će sada imati šansu da radi u PSG-u. Potpisao je ugovor s Parižanima i imat će zadatak da stvori moćni PSG.

Nema dileme da će se ekipa graditi oko Kyliana Mbappea. Dosta je novca uloženo u njegov ostanak u klubu, ali očekuje se da će u Parizu biti dosta promjena.

Oglasi

Duga je lista igrača na koje klub ne računa. Ocampos će imati pune ruke posla već u početnoj fazi posla jer je potrebno dovesti adekvatne zamjene.

Kreće nova era PSG-a: Potpuna rasprodaja igrača

Francuski prvak s Luisom Camposom kreće u novu eru. Slijede brojne promjene u Parizu i desit će se veliki broj odlazaka iz PSG-a.

Navodno je čak 10 fudbalera na izlaznim vratima PSG-a. Sergio Rico, Kurzawa, Kehrer, Diallo, Paredes, Ander Herrera, Danilo, Gueye, Draxler i Icardi su na prodaju i bit će im dozvoljeno da pronađu novi klub.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Odlazak ovih fudbalera otvara prostor i za nove ulazne transfere. Očekuje se da će Ocampos biti veoma aktivan u kupovini i tim PSG-a bi mogao biti znatno drugačiji u odnosu na protekle sezone.

Treba istaći da je klub već napustio Angel Di Maria, a navodno je rukovodstvo pariškog velikana spremno saslušati i ponude za Neymara.

Top Komentari

Bhf111
Sta ce on dovoditi kad se jedan igrac pita. Trebali su odmah reci da je Mbape i direktor i igrac i kapiten i predsjednik
6 0
semirM
Messi neymar mbappe zar postoji u historiji fudbala jači trio u napadu ?
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti