Diktatorski potez Mbappea otkako je dobio veće ovlasti u PSG-!

Nevjerovatan zahtjev

Diktatorski potez Mbappea otkako je dobio veće ovlasti u PSG-!

Admin Čaušević

Inostrani mediji pišu o nevjerovatnom zahtjevu Kyliana Mbappe otkako je produžio ugovor s PSG-om.

Mbappe navodno želi odlazak čak 14 ljudi iz francuskog kluba uključujući trenera Mauricija Pochettina i napadača Neymara.

Francuz je nedavno produžio vjeronost PSG-u tako što je u posljednji čas odbio Real Madrid te je potpisao novi ugovor vrijedan 750.000 eura sedmično.

Potpisivanje novog ugovora značit će da je Mbappe dobio i veće ovlasti, a čini se da je počeo da se ponaša poput diktatora.

Daily Mail danas piše kako 23-godišnjak traži masovnu čistku sa Parka prinčeva, a prvi su Pochettino i Neymar.

Mauro Icardi, Julian Draxler, Ander Herrera, Idrissa Gueye, Leandro Paredes i Thilo Kehrer su također igrači čiji odlazak traži francuski superstar.

Oglasi

Navodno se na listi za odstrijel još nalaze Danilo Pereira, Layvin Kurzawa, Pablo Sarabia, Juan Bernat i Colin Dagba.

Ismijava Neymara

L'Equipe je ranije objavio vijest kako je Mbappe čak počeo i da ismijava Neymara pogotovo sada kada je postao nedodirljiv.

"Sada imaju malo toga zajedničkog i svjetski šampion (Mbappe) se ne libi, da privatno, ismijava svog saigrača", naveli su iz uglednog lista.

Ova L'Equipova tvrdnja i nije preveliko iznenađenje pošto je poznato da Mbappe i nema previše prijatelja u svlačionici PSG-a, tačnije jedini s kojim se druži je Achraf Hakimi.

Neymar sa četiri miliona eura mjesečno i nema namjeru da ide iz Pariza, dok u PSG-u razmišljaju drugačije i vrlo rado bi ga se riješili.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Zapravo, postoji samo jedan klub koji bi ga doveo u ovom trenutku, a to je Newcastle. Najbogatiji klub svijeta rado bi sjajnog Brazilca vidio u svojim redovima, no fudbaler ne želi tamo i radije bi obukao dres nekog velikana evropskog fudbala.

To za sada nije moguće. Barcelona s kojom se povezivao nema novca za ogromne ugovore, a klubovi koji ga mogu plaćati poput Cityja, Uniteda, Liverpoola ili Reala jednostavno nisu zainteresovani.

Neymarov ugovor s PSG-om važi do ljeta 2025. godine i bit će interesantno vidjeti šta će se s njim dešavati u narednom periodu.

Top Komentari

Klicko
Najjači igrač trenutno.Bravo Kilijane brate,samo gazi kao što si zgazio ugovor sa penal Madridom
5 15
bk123
Ako je ovo istina ja bih ga poslao u pm da je deset puta Mbape....nemožeš biti veći od kluba
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi