Nije u redu šta rade Mbappeu, ali njemu je jedna riječ bila dovoljna da ih sve 'nokautira'

Medji pišu, ali nisu uvijek u pravu

Nije u redu šta rade Mbappeu, ali njemu je jedna riječ bila dovoljna da ih sve 'nokautira'

Edmir Škorić

Francuski reprezentativac Kylian Mbappe je pomalo iznenađujuće na kraju saopštio da ostaje u PSG-u iako su ga svi očekivali u Real Madridu.

Mbappeu je krajem juna trebao da istekne ugovor s Parižanima i on je bio načelno dogovorio prelazak u Real, ali je u posljednjim momentima odlučio da ostaje na Parku Prinčeva. Madriđani su ostali bez velikog pojačanja, razočarani su, ali bogati vlasnici PSG-a ipak su imali više ekonomske moći za realizaciju ovog plana.

Detalji sporazuma nisu objavljeni, međutim, kako se razumije, Mbappeov novi ugovor uključuje sedmičnu platu od oko milion funti, bonus za potpisivanje od 127 miliona funti, kao i veći postotak njegovih prava na sliku.

Također se navodilo da će on imati riječ u strateškim pitanjima vezanim uz smjer kluba, uključujući zapošljavanje i otpuštanje članova tima i potencijalne ciljeve transfere.

Potom je objavljeno da postoji "crna lista" na kojoj je 14 ljudi koje Mbappe ne želi u PSG-u od ovog ljeta, a navodno su na istoj i Neymar, te trener Mauricio Pochettino. Iako su mnogi strani mediji prenijeli tu vijest, ona je svakako djelovala nerealno, a sada je Mbappe uz jednu riječ sve demantovao.

"Fake" ili "lažno" napisao je Mbappe, čime je odbacio sve navode koje je plasirao Sportsbible o famoznoj crnoj listi sa 14 osoba koje Francuz želi istjerati iz PSG-a.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Inače, Mbappe je trenutno s reprezentacijom Francuske gdje ih očekuju mečevi Lige nacija, a večeras ovaj tim dočekuje Dansku. 23-godišnji napadač imao je srdačan pozdrav sa Karimom Benzemom, kojem je čestitao na novoj tituli Lige prvaka s Real Madridom.

Ranije se govorilo da je Benzema ljut na Mbappea i da više ne razgovara s njim nakon odluke da ostane u PSG-u, ali bila je to samo još jedna u nizu lažnih vijesti koje su okupirale internet.

Top Komentari

SEJFUDIBIKODZE
ovo je jedan od najpostenijih momaka u povjesti fudbala ,svi zaboravljaju da je svu svoju zaradu donirao sa SP u rusiji,a kazu da bog vraca deserostruko ,i evo vratilo mu se,a i veliki je patriota voli Francusku,cak ga je i Makron zamolio da ostane,nije on samo dobar fudbaler nego i ikona nacije,svatio je to ovaj mladic.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi