Stigao u Barcelonu ljetos, a već u januaru bi mogao biti bivši
Stigao ljetos iz Milana, a već bi u januaru mogao napustiti klub.

Veznjak pred odlaskom

Stigao u Barcelonu ljetos, a već u januaru bi mogao biti bivši

Eldar Ganibegović

Barcelona je bila poprilično aktivna prethodnog ljeta kada su u pitanju transferi. Doveli su nekoliko sjajnih igrača, a jedan od njih bi navodno mogao napustiti klub već u januaru.

Ljetos je Barcelona učinila čuda na transfer tržištu i kao "klub bez novca" uspjela da dovede neka zavidna imena u tim, no sada se mora pobrinuti za finansijski fair play.

O planovima Barcelone za portal "Relevo" pisao španski novinar Toni Juanmarti. Prema njegovim informacijama, Barcelona neće srljati u zimski prijelazni rok.

Ovaj put prioritet će biti briga o proračunu. Svi veliki potezi zakazani su za ljetni prijelazni rok, a situaciju u klubu svakako je otežalo ispadanje iz Live prvaka, odnosno treće mjesto koje ih je odvelo u Evropsku ligu, drugo proljeće u nizu.

Proračun je predviđao plasman u četvrtfinale, a Barcelona je već ispala u grupnoj fazi i igrat će u Evropskoj ligi. Barcelonin glavni problem je proračun za plate. Stoga u klubu traže prilike da se oproste od nekih igrača.

Oglasi

Relevo navodi dva igrača koji su na spisku za odlazak. Prvi je Memphis Depay. On ne igra mnogo nakon dovođenja Roberta Lewandowskog, a i ljetos je bio blizu odlaska kada je interes za njega pokazao Juventus.

Međutim, prema pisanju medija, Depay je u zadnji trenutak htio da promijeni uslove ugovora s talijanskim klubom i do transfera na kraju nije došlo.

Drugi igrač koji bi mogao napustiti klub je Franck Kessie. Čini se to prilično iznenađujućim jer se Barceloni pridružio tek prije nekoliko mjeseci, u prethodnom prijelaznom roku. Reprezentativac Obale Slonovače ne ispunjava nade koje se u njega polažu i još uvijek muku muči s povredama.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Moguće je da će Barcelona i potpisati neke igrače. U "Relevu" čitamo da su to ulaganja za budućnost, ali klub želi da novi igrači odmah uđu u prvu momčad.

Kao primjer Relevo navodi primjer Hectora Bellerina. Takvih poteza neće biti, jer je Bellerin doveden hitno. Katalonci traže beka i defanzivnog veznog. No, te transfere neće provoditi na silu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Krivaja Zavidovići
Ne vjerujem da će Kesi otići...
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti