Lewandowskom su na treningu morali saopštiti jako loše vijesti
Robert Lewandowski je ove sezone u 19 nastupa za Barcelonu postigao 18 pogodaka (Foto: EPA)

Morat će na prinudni odmor

Lewandowskom su na treningu morali saopštiti jako loše vijesti

Midhat Šljivak

Poljski napadač Robert Lewandowski (34) priprema se s nacionalnim timom za nastup na Svjetskom prvenstvu, a tokom današnjeg treninga fudbaler Barcelone je saznao poprilično loše vijesti.

Robert Lewandowski uživa na pripremama s nacionalnim timom pred nastup na Svjetskom prvenstvu, ali mu je raspoloženje danas pokvarila vijest koja je stigla iz Španije.

Napadač Barcelone suspendovan je od strane La Lige na tri utakmice zbog crvenog kartona dobijenog u duelu s Osasunom i njega neće biti u nekim jako bitnim utakmicama za Katalonce po povratku sa Svjetskog prvenstva.

Lewandowski je isključen u prvom poluvremenu duela s Osasunom. Dobio je dva žuta kartona, ali s terena je otišao vrijeđajući sudiju i to ga je na kraju koštalo.

La Liga je danas donijela odluku da 34-godišnji fudbaler bude suspendovan za naredne tri utakmice katalonskog kluba i to će sigurno biti veliki problem za Barcu.

Barcelona se na teren vraća posljednjeg dana 2022. godine. 31. decembra igraju gradski derbi s Espanyolom, a pored ovog duela Lewandowski propušta mečeve s Atletico Madridom i Betisom.

Poljak je ove sezone sjajan u dresu Barcelone. Postigao je 18 golova u 19 utakmica, od čega 13 u La Ligi. Ovom učinku je dodao i četiri asistencije.

Robert Lewandowski na treningu s reprezentacijom Poljske

Kaznu za crveni karton na klupi dobio je i Gerard Pique. U svom posljednjem angažmanu kao fudbaler Barcelone iskusni defanzivac je imao žestoku raspravu sa sudijom.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Bio je dovoljno glasan da ga svi čuju. Sve je zapisano u notes, a La Liga ga je kaznila s četiri utakmice zabrane igranja.

Naravno, kako je Pique završio karijeru, ova kazna neće biti izvršena, pa je 35-godišnjak u penziju otišao suspendovan.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

cccccc
Dajte realu odmah titulu da se ne igra dzaba. Kada je se Ronaldo hvatao za medjunozje i pokazivao prema sudiji i govorio mu svidja ti se, on tada nije dobio nikakvu kaznu jer igra u smrdljivom realu. Ko ne zna o cemu govorim neka ukuca na googlu: mateu lahoz me gusta ronaldo
0 1
Galacticosi
Sam je kriv sa namjerom ide da udari čovjeka još ima žuti karton
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi